Tothom té la clau dels ODS: ADRINOC valora la gestió responsable de recursos per l’ODS 12

Data Publicat a General

Tal com indica l’ONU, “el consum i la producció mundials depenen de l’ús del medi ambient natural i dels recursos d’una manera que segueix tenint efectes destructius sobre el planeta”. És per minimitzar aquest efecte que l’ODS 12 se centra en la producció i el consum responsable.

ADRINOC aposta per la producció i el consum responsables en les empreses del territori. És per això que, en el marc dels Ajuts Leader, valora positivament aquelles empreses que ho tenen en compte o que inverteixen per millorar aquests aspectes.

Un dels punts principals és assolir la gestió sostenible i l’ús eficient dels recursos natural, pel qual es promou aquells canvis que signifiquin utilitzar menys recursos o d’una manera més eficient, així com es promou l’ús d’energies renovables.

Amb la formació en Responsabilitat Social Empresarial (RSE), també es tenen en compte aquests aspectes, ja que la responsabilitat social també passa per una gestió responsable dels recursos i per col·laborar entre tots per un planeta més verd, sostenible i net.

Més tangencialment, el projecte Gustum també ajuda en aquest aspecte, ja que promou els productes i els productors locals, propiciant un consum just i de proximitat que afavoreix als productors, però també als consumidors, així com al planeta, ja que el consum es relaciona amb el que produeix la zona i es redueixen les despeses i el consum d’energies fòssils per transportar productes d’altres zones.

Amb aquests passos, es pretén ajudar a construir un món que no produeixi a l’engròs, sinó que produeixi el que necessiti, sense llençar o malgastar recursos. Aprofitant millor els recursos que tenim i cuidant el nostre planeta, ajudarem a fer el món una mica millor. Entre tots podem aconseguir complir els ODS, perquè tots en tenim la clau. En el pròxim post, l’ODS 13, acció climàtica, on descobriràs com es relacionen aquests objectius i què fa ADRINOC per revertir el canvi climàtic. Segueix-nos a les xarxes per no perdre’t cap novetat!