Tothom té la clau dels ODS: ADRINOC se centra en els boscos per l’ODS 15

Data Publicat a General

Igual que la vida submarina, és vital conservar la vida terrestre del nostre entorn i de tot el planeta per a seguir-hi vivint. Això és el que pretén fer l’ODS 15, que posa el focus en la vida i els ecosistemes terrestres, destacant-ne la importància i el risc que corren de desaparèixer o desequilibrar-se.

Els éssers humans hem contribuït en gran manera en posar els ecosistemes en perill i és vital que hi posem el focus per restablir-los i garantir la continuïtat de la vida terrestre. Des d’ADRINOC s’han dut a terme diversos projectes que volen contribuir en aquest aspecte.

Igual que en la vida marina, la formació en RSE és vital per fer comprendre a les empreses i a la població el seu impacte sobre els ecosistemes i la manera com minimitzar-lo. És imprescindible posar èmfasi en com les empreses poden ajudar a garantir aquesta biodiversitat.

Més enllà de l’RSE, el projecte ENFOCC s’ha centrat a fer accions de formació per a la gestió forestal. Aquesta gestió dels boscos és imprescindible, ja que és un punt on es concentren ecosistemes i mantenir els boscos en bon estat i garantir-ne la salut és molt important.

I a través del projecte Col·labora x Paisatge, construccions de pedra seca, es promou la recuperació i construcció d’elements de pedra seca. Elements com els murs de pedra seca presenten avantatges ambientals com el control d’erosió, refugi florístic i faunístic, i per tant tenen un paper biològic com a biòtop.

Un cop garantida la biosfera i tot el que aporta al planeta i a nosaltres, s’ha de posar el focus en la pau, la justícia i en crear institucions sòlides, l’ODS 16. Segueix ADRINOC a les xarxes socials per descobrir què fa ADRINOC en aquest aspecte!