Tothom té la clau dels ODS: ADRINOC promou les energies renovables per l’ODS 7

Data Publicat a General

Apropar-nos a una energia neta i assequible ha de ser el futur si volem conservar el planeta i seguir vivint amb el consum energètic actual. Aquesta transició, però, encara sembla estar lluny del seu final i encara cal molta investigació per trobar la manera que les energies netes siguin assequibles i útils per substituir les energies no renovables. També cal, a més, una gran inversió per canviar la forma de proveir l’energia, tant a l’àmbit privat com en empreses, serveis públics…

Des d’ADRINOC treballem en aquest sentit de dues maneres diferents. Per una banda, des del projecte ENFOCC es promouen les energies renovables, fomentant, a més, les fonts energètiques de la zona. Amb això es vol, no només proporcionar una energia neta, sinó que s’intenta incrementar la resiliència energètica, ja que es donen eines per crear la pròpia energia, evitant la necessitat de comprar-la fora.

Els Ajuts LEADER, per la seva banda, també tenen el seu pes important entorn l’ODS 7. De fet, la mitigació del canvi climàtic té un pes important en la concessió de la subvenció. Es valora positivament la millora de l’eficiència energètica i en ocasions s’han concedit ajuts per l’autoproducció energètica.

El projecte CLIMA, en el que ADRINOC participa, ha promogut el canvi de combustibles fòssils a energies netes. Dins d’aquest projecte es va dur a terme BM-Rural, un programa per ajudar al canvi de calderes de gasoil o gas natural per calderes de biomassa, facilitant un ajut econòmic a aquells qui fessin el canvi.

Amb aquestes accions es pretén facilitar a les empreses i associacions de la zona la transició energètica i l’avanç cap a un consum energètic més lligat al territori, més sostenible i més responsable. És important fer èmfasi en això, així com també en ho és la investigació i aconseguir emmagatzematge per aquestes energies.

Aquesta transició és important, també, per poder sostenir el treball decent i el creixement econòmic que promou l’Objectiu de Desenvolupament Sostenible 8. I és que si es promou el creixement econòmic sobre una base no sostenible, aquest creixement també deixarà de ser-ho. Descobreix com fem possible aquest creixement sostenible des d’ADRINOC a les nostres xarxes!

One thought on “Tothom té la clau dels ODS: ADRINOC promou les energies renovables per l’ODS 7

Comments are closed.