Tothom té la clau dels ODS: ADRINOC promociona l’RSE per l’ODS 10

Data Publicat a General

El creixement i la innovació de què parlen els dos darrers objectius són vitals, però no tenen cap valor si no van acompanyats d’una reducció de desigualtats, recollida a l’ODS 10. Reduir les desigualtats és el primer pas per tenir un món per a tothom, on cadascú tingui el seu lloc i que cap persona no tingui més oportunitats que una altra per cap motiu.

Hi ha diverses maneres en què tothom pot contribuir en assolir aquest objectiu, de moltes maneres diferents. Des d’ADRINOC ajudem a les empreses a tenir una mirada social i d’igualtat a través de fomentar la Responsabilitat Social Empresarial.

Fomentant l’RSE donem a les empreses eines per diagnosticar quines mancances tenen quant a responsabilitat social i poder quantificar-les. Un cop feta aquesta diagnosi, donem a les empreses recursos per poder revertir aquestes desigualtats, així com altres aspectes dels vectors econòmic, ambiental i social.

Amb aquesta formació en RSE, es vol reduir les desigualtats d’oportunitats entre la població, garantir la implantació de les normes referents a la igualtat, reduir la bretxa salarial, incrementar les oportunitats laborals per garantir el desenvolupament personal i social i millorar l’accessibilitat i eliminar les barreres arquitectòniques i de comunicació.

En l’àmbit del turisme, a més, es col·labora amb Turisme Garrotxa i la CETS per promoure un turisme inclusiu, no només tenint en compte l’accessibilitat, sinó també valorant tots els aspectes que fan de les vacances un lloc on tothom hi té cabuda.

Pel que fa a la igualtat d’oportunitats, des del projecte Col·labora x paisatge, es duu a terme una formació a la Unitat d’Escolarització Compartida de l’Alt Empordà en construcció de pedra seca, per a joves amb risc d’exclusió. Així es dona a aquest segment de la població recursos perquè puguin inserir-se al món laboral.

Aquesta reducció de desigualtats és molt important per la nostra societat, per construir un futur per a tothom, on tothom hi tingui un lloc important i imprescindible. Aquest lloc, però, ha de ser en un entorn, una ciutat o comunitat sostenible. Segueix-nos a les xarxes socials per descobrir com des d’ADRINOC promovem l’ODS 11, ciutats i comunitats sostenibles!