Tothom té la clau dels ODS: ADRINOC promociona la resiliència per l’ODS 11

Data Publicat a General

La reducció de desigualtats que promulga l’ODS 11, no té sentit si això no té lloc en ciutats, municipis i comunitats inclusives, segures, resilients i sostenibles: l’ODS 11. És important que les comunitats tinguin aquestes qualitats per tal que tothom tingui el seu lloc, ningú no sigui exclòs Si bé aquest ODS té més sentit en les grans urbs, en el món rural també és aplicable i és necessari que es tingui en compte per fer del món un lloc més sostenible i inclusiu.

És per això que des d’ADRINOC treballem en aquest objectiu, i intentem, dins el nostre territori, crear comunitats més sostenibles, inclusives i resilients. De fet, el nostre projecte Resiliència Territorial té com a objectiu desenvolupar, estructurar i posar en pràctica una nova manera de connectar l’administració amb les comunitats per una transformació sostenible basada en les necessitats locals.

Per altra banda, dins el projecte Col·labora x paisatge també es treballa en direcció a aquest objectiu. Un dels ítems a seguir per l’objectiu és protegir el patrimoni natural i cultural de la zona. En aquest sentit, el projecte Col·labora pel paisatge no només el protegeix sinó que promou l’activitat econòmica entorn aquest patrimoni. Això es fa a través d’inventariar les construccions i promoure la seva recuperació i conservació a través del voluntariat.

Tot i que el territori d’influència ADRINOC no inclou grans ciutats o metròpolis, sí que és cert que es poden dur a terme accions per millorar la sostenibilitat i la resiliència de les comunitats de la zona rural. És per això que des d’ADRINOC intentem posar fil a l’agulla en aquest tema i dedicar-hi esforços. Si vols saber què fem per l’ODS 12, el consum i la producció responsable, segueix-nos a les xarxes!