Tothom té la clau dels ODS: ADRINOC forma les empreses en el canvi climàtic per l’ODS 13

Data Publicat a General

Tot i que hi ha negacionistes del canvi climàtic, l’evidència científica ha provat àmpliament i amb diversos arguments que aquest existeix i que la petjada que els humans estem deixant a la Terra hi està relacionada. Els alts nivells de diòxid de carboni que es produeixen cada dia en molts sectors porten a l’efecte hivernacle i agreugen dia a dia l’escalfament global.

Aconseguir que aquest increment es mantingui sempre per sota d’1,5 graus Celsius, màxim 2 respecte a la temperatura preindustrial és vital per la supervivència del planeta i dels ecosistemes. És per això que l’ODS 13, Acció pel Clima, és tan important i necessita de l’ajut de tothom per poder fer-hi front i frenar aquest escalfament.

Des d’ADRINOC es promouen i es col·labora en diversos projectes que volen ajudar a mitigar aquest augment de la temperatura del planeta. Per una banda, el projecte Municipis en Transició vol promoure la col·laboració publicoprivada per a promoure la transició i la resiliència territorial. Aquest punt és important perquè un territori resilient té la capacitat d’adaptar-se al canvi climàtic i per promoure mecanismes per augmentar la capacitat de planificació i gestió efectiva.

A part d’això, aquest projecte també busca apropar al territori el coneixement dels ODS i el pensament sistèmic. Aquest pas és imprescindible per entendre perquè és important reduir la petjada de carboni i com fer-ho.

Igual d’important és, a aquest efecte, el projecte ENFOCC, que té com a objectiu calcular aquesta petjada en els productes agroalimentaris. Arran d’aquest projecte, també s’imparteixen cursos de gestió forestal, aspecte igualment important per lluitar contra el canvi climàtic.

ADRINOC també s’ha adherit al Pacte per a l’adaptació del canvi climàtic del projecte LIFE CLINOMICS, “Promovent la resiliència. Oportunitats i reptes de l’economia i la societat local en l’adaptació al canvi climàtic”, promogut per la Diputació de Barcelona, per tal de crear una xarxa d’administracions, empreses, entitats i altres organitzacions compromeses a posar en marxa accions que ajudin a augmentar la resiliència dels territoris i de les activitats econòmiques que en ells s’hi desenvolupin.

Amb aquests projectes i les diverses accions que ADRINOC promou, es vol ajudar a frenar l’escalfament global i el canvi climàtic per poder seguir un món de i per a tothom. Aquesta voluntat, però, ha de ser global i compartida perquè tingui efecte. La implicació de tota la societat és imprescindible per no arribar a aquest punt d’inflexió del grau i mig de creixement de la temperatura mitjana global. Aquest escalfament afecta greument la vida submarina, l’ODS 14. Descobreix què fa ADRINOC per ella seguint-nos a les xarxes socials!

One thought on “Tothom té la clau dels ODS: ADRINOC forma les empreses en el canvi climàtic per l’ODS 13

Comments are closed.