Tothom té la clau dels ODS: ADRINOC dinamitza l’economia partint de l’ODS 8

Data Publicat a General

Tal com afirma l’ONU, “un creixement econòmic inclusiu i sostingut pot impulsar el progrés, crear llocs de treball decents per a tothom i millorar els estàndards de vida”. Així doncs, l’ODS 8 és vital per aconseguir una societat que progressi i tingui qualitat de vida.

El desenvolupament al món rural està àmpliament lligat a aquest objectiu, ja que aspectes com la creació de llocs de treball, lluitar contra l’atur juvenil, aconseguir una major productivitat o diversificar són vitals per dinamitzar les zones rurals, així com pel creixement econòmic.

Els Ajuts LEADER són, dels nostres projectes, el que més advoca per aquest objectiu. Alhora que aquests ajuts premien la innovació i la diversificació al territori, també promouen la creació de llocs de treball i, especialment, els que són ocupats per joves. A més, també aposten pel sector turisme en formats diferents i sostenibles.

Per la seva banda, el projecte Odisseu afavoreix el retorn dels joves a les zones rurals, intentant donar eines per a la seva ocupació, així com donant a conèixer els serveis que hi ha i els avantatges que té la vida al món rural.

També en l’àmbit de l’ocupació juvenil, el projecte Col·labora x paisatge promou el mòdul de formació en la tècnica de la pedra seca dins la dins la UEC Tastet d’Oficis de l’Associació per a la Formació Professional a l’Alt Empordà. Així incentiva la formació dels joves i en facilita la seva inserció laboral. Aquest és, entre d’altres, un dels objectius que promou el projecte: la promoció de l’ofici de marger i el reconeixement dels professionals que treballen aquesta tècnica.

Promocionar el turisme sostenible, igual que hem exposat amb els Ajuts LEADER, és un punt clau pel desenvolupament de la zona. A més d’aquests ajuts, des d’ADRINOC també es duen a terme altres projectes. Activitats Eqüestres promociona i estructura un turisme al voltant del sector hípic. Leader Natura, per la seva banda, promou un turisme sostenible en espais naturals.

Aportant al nostre territori diners, idees i llocs de treball, ajudem a fer de la nostra zona i del nostre món, un lloc millor, que té més qualitat de vida i un ventall de serveis més ampli. És important el creixement econòmic per com està estructurat el món, però aquest ha de ser sostenible, d’anar de la mà de les persones i d’acompanyar a la ciutadania. Aquest creixement necessita, a més, indústria, innovació i infraestructures, l’ODS 9. Segueix-nos a les xarxes socials per descobrir què fem des d’ADRINOC per l’ODS 9.