Tothom té la clau dels ODS: ADRINOC crea ponts per l’ODS 17

Data Publicat a General

Tothom té la clau dels ODS i és vital que tothom ho sàpiga i hi treballi en consonància perquè si no, no tindran l’efecte que pretenen i, per tant, no es compliran en el període que s’havia plantejat. És per això que s’han de donar a conèixer i que s’ha de treballar plegats per poder arribar-hi.

L’ODS 17, doncs, se centra en això. Evidencia que cal una aliança entre tots els actors, tots els agents, totes les administracions i tota la ciutadania per construir un món on aquests siguin presents a cada moment.

ADRINOC ha fet xarxa en aquest sentit en molts aspectes diferents. El propi enfocament del LEADER i la el Desenvolupament Local Participatiu comporta el treball en xarxa, sempre en col·laboració amb altres entitats i actors, tant a nivell local com internacional.

El projecte estratègic Resiliència Territorial, i el seu predecessor, Municipis en transició, han promogut la col·laboració publicoprivada i amb la ciutadania per fer del territori d’influència d’ADRINOC un territori resilient.

També es veu aquest treball en xarxa amb la col·laboració d’ADRINOC en espais com la Carta Europea de Turisme Sostenible, l’Espai Territorial, ARCA, REDR i DinàmiG, així com la participació en fòrums i congressos i l’organització de formacions han ajudat ADRINOC a ampliar la seva xarxa i a trobar suports en els ODS, per poder treballar per a aconseguir-los.

Tots i cadascun dels 17 ODS són igual d’importants i en tots s’hi pot treballar a qualsevol escala. Ara bé, si no es creen xarxes que s’ajudin i aliances per poder acomplir-los, els ODS no seran mai una realitat. Els ODS necessiten a tothom per funcionar i és més fàcil fer-ho tots junts, que treballar-hi sol. I recorda: TU també tens la clau dels ODS. Què fas per fer del món un lloc una mica més sostenible?