Tothom té la clau dels ODS: ADRINOC busca fórmules per retenir la formació al territori per acomplir l’ODS 4

Data Publicat a General

Semblant a l’ODS 3, sanitat i benestar, l’educació universal està garantida, en el nostre territori, per l’educació pública. Així i tot, hi ha moltes accions que podem prendre per ajudar a millorar la qualitat de l’educació. En aquest sentit, és important reforçar la promoció de la sostenibilitat, per tal que els nostres infants adquireixin aquest coneixement i el puguin aplicar i, així, aconseguir un món més net i menys contaminat. A més, en un entorn rural com la zona on actua ADRINOC, és important qualificar a la població i retenir el talent i els coneixements al territori, per tal que aquest pugui seguir desenvolupant-se i emprenent.

El projecte Col·labora x Paisatge advoca per educar en la pedra seca a l’alumnat del territori. D’aquesta manera es promou una tècnica constructiva que, a més de tenir un component tradicional i estar protegida com a Patrimoni Immaterial de la UNESCO, és respectuosa amb el medi ambient, amb l’entorn, amb el paisatge i que no genera residus, sinó que aprofita aquells materials que el territori ofereix.

En el marc d’aquest mateix projecte, s’ha creat una càpsula formativa per afavorir que els joves adquireixin competències tècniques en aquesta forma de construir.

També apropant joves formats al territori rural, el projecte Odisseu afavoreix a la contractació de joves amb coneixements tècnics i professionals transmetin els seus coneixements arreu del territori i així el coneixement no es concentri només a grans nodes de població, sinó que s’escampi arreu.

És en aquest mateix sentit que funcionen els ajuts LEADER, que beneficien directament a aquelles empreses que creen llocs de treball, sobretot si són per persones joves.

A més, des d’ADRINOC intentem, dins la nostra àrea i les temàtiques que tractem, realitzar cursos, formacions i jornades tècniques per ajudar als diferents sectors i professionals a créixer i poder fer la seva feina d’una manera més eficaç. És per això que organitzem, entre d’altres, les jornades de Responsabilitat Social Empresarial, en les què pretenem donar, als participants, eines per ajudar les empreses a tenir, també, cura de l’entorn social i ambiental. En el marc d’Activitats Eqüestres també s’ha apostat per la formació, i s’organitzen jornades tècniques que pretenen donar més eines als centres eqüestres per poder dur a terme la seva tasca de la millor manera possible.

Amb això, és fàcil donar-se compte que l’educació no és només cosa d’infants i que és vital que el coneixement i la transmissió d’aquest sigui fluida en tots els àmbits i en totes les etapes de la vida. Intercedir en el currículum reglat de les escoles, més enllà d’un taller o una formació breu, és difícil i no sempre és la solució per afavorir l’educació. És per això que cal buscar altres formes de formació i d’educació per poder implantar al territori en totes les edats i en tots els camps, cal valorar el coneixement i la formació perquè el territori pugui ser cada cop més educat en cada cop més àmbits i això, també és cosa de tothom. Igual que ho és aconseguir una igualtat de gènere efectiva i real, descobreix què fa ADRINOC amb relació a l’ODS 5 a través de les xarxes socials!