Tothom té la clau dels ODS: ADRINOC aposta per la producció agroalimentària per l’ODS 2

Data Publicat a General

Fam zero, el segon dels ODS proposats per l’ONU per l’any 2030, sembla un objectiu vital, però que no solem associar a casa nostra. Sembla que queda molt lluny, que nosaltres, des dels nostres territoris, no hi podem fer res. Així i tot, fam zero no és només garantir que tothom tingui accés a aliments, sinó que també és important que aquesta alimentació sigui sana, nutritiva i suficient; que la producció d’aliments tingui una base estable, que el sector primari sigui més rendible, millorant la producció i reduint costos; que la producció d’aquests aliments sigui respectuosa amb el medi ambient; i que es consumeixin aliments de proximitat, impulsant aquells productes o varietats tradicionals o autòctones de cada territori.

I és en aquest sentit que ADRINOC col·labora en diversos projectes que ajuden a apropar la idea fam zero al territori de la seva influència. Gustum és un projecte dedicat a fomentar el desenvolupament rural promocionant i comercialitzant el producte agroalimentari local, artesà i de qualitat. Així, Gustum ajuda la producció de producte local, així com la venda d’aquests, donant valor als mercats setmanals. Amb aquesta promoció, també es fa ressò dels productes autòctons. A més, també s’estimula el coneixement dels aliments i les bases d’una dieta saludable, així com dels productes i els productors locals, en escoles, per transmetre la importància d’aquests aspectes a la població més jove.

El projecte PECT BCN Smart Rural aposta per la innovació en la indústria agrària i ramadera, amb l’objectiu de fomentar l’especialització, la innovació, la generació d’idees emprenedores i la competitivitat en el món rural. Amb això es pretén incentivar la productivitat, minimitzant els costos i maximitzant la producció.

Els ajuts LEADER també tenen el seu pes en impulsar l’ODS 2, ja que, a més d’incentivar la innovació en el sector agroalimentari i, per tant, optimitzar la productivitat d’aquest sector en el territori; també afavoreixen a les pràctiques respectuoses amb la biodiversitat i el medi ambient.

Un altre projecte destacable és ENFOCC que ajunta la producció agrícola amb la lluita contra el canvi climàtic, calculant i difonent la petjada de carboni que hi ha en la producció dels productes agroalimentaris.

Amb aquests projectes, queda clar que tots tenim les eines per fer front, en alguna mesura, a aquest problema de la societat actual. Des del territori podem, entre tots, apostar i incentivar a la producció local per tal d’aconseguir, no només una dieta sana i equilibrada, amb productes de proximitat, sinó que a més es pot promocionar una alimentació menys contaminant, més eficaç i que, en definitiva, ens beneficia a tots. En un entorn rural, com és el territori d’implantació d’ADRINOC, és vital incidir en aquests aspectes, per fer, de cara al 2030, el món un lloc més just on tothom i tingui cabuda.

L’ODS 3, Salut i Benestar, és un tema molt present ara mateix, en el que cal que també tothom hi aporti el seu gra de sorra. Estigues atent a les nostres xarxes per descobrir què fem des d’ADRINOC per aquest objectiu!

2 thoughts on “Tothom té la clau dels ODS: ADRINOC aposta per la producció agroalimentària per l’ODS 2

Comments are closed.