Tothom té la clau dels ODS: ADRINOC ajuda la creació d’ocupació per l’ODS 1

Data Publicat a General

A vegades, quan sentim quins són els Objectius de Desenvolupament Sostenible, ens semblen molt grans, molt difícils d’aterrar, poc relacionats amb el nostre entorn i ens sentim impotents, aclaparats i pensem que únicament els governs poden posar fil a l’agulla en pro d’aquests objectius tan bàsics i necessaris per a tothom.

Ens oblidem, però, que per més abstractes que siguin, tots són aplicables, en major o menor mesura, a tot el territori i que tothom, des de la seva esfera; en l’àmbit personal o d’empresa; amb la gent del seu voltant… totes les persones som capaces i necessàries per fer un tomb i apostar per una societat més justa i acollidora per a tothom. I els ODS no deixen de ser una línia, una guia per aconseguir-ho. Però a més, són un consens entre 193 estats d’arreu del món.

És per això que des d’ADRINOC estem compromesos amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible i intentem pensar i construir els nostres projectes d’acord amb aquests objectius. Mirar la realitat del nostre territori i acompanyar-lo en el Desenvolupament Rural però també en els Drets Humans i el Desenvolupament Sostenible.

El primer dels objectius de l’Agenda 2030 és erradicar la pobresa i des d’ADRINOC hi treballem en diversos projectes enfocats a un dels principals reptes que la Generalitat de Catalunya detecta al territori en relació en el primer objectiu: Posar en marxa programes de foment de l’ocupació i la millora de l’ocupabilitat per a joves, adults amb fills a càrrec, persones amb discapacitat i/o trastorn mental, majors de 50 anys i persones aturades de molt llarga durada.

Un dels projectes que gestionem són els Ajuts LEADER, un dels pilars de la nostra tasca. Amb aquests ajudem a crear i impulsar empreses del territori, creant així ocupació i propiciant que les empreses inverteixin en el territori, cosa que afavoreix l’economia d’aquest i, per tant, es creen més llocs de treball.

El projecte de cooperació Col·labora x Paisatge també té un pes molt important en aquest objectiu perquè entre altres beneficis, aquest projecte ajuda, acompanya i forma joves en risc d’exclusió per tal que puguin trobar, en la pedra seca, la seva manera de viure.

Un altre dels motors que ADRINOC fa servir per donar un impuls a aquest objectiu és el projecte Odisseu. Aquest projecte proporciona espais a joves qualificats perquè puguin treballar en l’àmbit rural. Això no només crea llocs de treball en forma de pràctiques remunerades, sinó que, a més, dona als joves la possibilitat de treballar arreu del territori d’allò que han estudiat, evitant així la concentració dels joves formats a les grans ciutats i ajudant al territori a ser més divers i ric i proporcionant a aquests joves llocs de feina que, si es concentressin tots a les metròpolis, segurament no tots trobarien.

Per últim, cal destacar el projecte PECT BCN Smart Rural. Aquest projecte, més d’ajudar al sector agrari i ramader, un sector molt maltractat, serveix per crear empreses i a innovar en aquest sector, de forma que s’estimula la creació de llocs de treball en empreses innovadores en el que possiblement és el sector més vell del món.

Aquests són quatre dels projectes que duem a terme i que es poden relacionar amb aquest objectiu. És un petit gra de sorra, que entre tots ajudarà a portar al món allà on volem amb l’agenda 2030. Amb la vista posada en aquests objectius i essent conscients de com hi estem contribuint i de quins passos podem dur a terme a partir d’ara per ajudar-hi encara més, l’any 2030 haurem complert, entre tots, aquests objectius. Si vols saber què fa ADRINOC pel 2n objectiu, fam zero, estigues atent a la web o a les xarxes!

One thought on “Tothom té la clau dels ODS: ADRINOC ajuda la creació d’ocupació per l’ODS 1

Comments are closed.