Tothom té la clau dels ODS: ADRINOC afavoreix la innovació per l’ODS 9

Data Publicat a General

L’ODS 9 posa el focus en la indústria, la innovació i les infraestructures i aquesta, de fet, és una de les tasques principals d’ADRINOC. Això és perquè, si ja és important que les empreses siguin sostenibles i innovadores, encara té més pes en les zones rurals i en la voluntat d’ajudar al seu desenvolupament.

De tots els projectes que duu a terme ADRINOC, el que més es pot relacionar amb aquest objectiu són els Ajuts LEADER. Aquests, tenen per objectiu incentivar la innovació i la inversió en el territori, alhora que promouen la creació d’empreses i llocs de treball, oferint empreses o serveis innovadors per la zona.

El projecte impulsa la innovació en molts fronts. En la creació d’empreses, es valoren positivament aquelles activitats que no existeixen al territori, però també es valoren les inversions en innovació i en noves tecnologies, promovent, així, la modernització de les empreses i ajudant a construir un teixit empresarial més sostenible.

Amb les formacions RSE, els ajuts LEADER aconsegueixen unes empreses sostenibles i inclusives que, a més de vetllar per la seva pròpia supervivència, pensin la societat i el planeta, aportant una visió més àmplia en la gestió dels negocis.

Més enllà dels ajuts LEADER, ADRINOC es troba dins el projecte Start-Up rural, en el que duu a terme un assessorament i suport al creixement de les petites empreses, principalment en el sector agroalimentari. Això també ajuda a mantenir i fer créixer la indústria de la zona d’una forma sostenible, eficaç i innovadora.

El projecte Cowocat_rural també aposta per la innovació, però d’una manera diferent. Amb la promoció dels espais de coworking, el projecte facilita la digitalització de la zona, donant alternatives factibles a la població treballadora, i dinamitzant la zona rural, reivindicant aquests espais més enllà de les grans ciutats. I on a través de col·laboració i sinergies entre els coworkers aconsegueixen afrontar projectes i reptes majors.

També és important que les empreses i el territori siguin resilients al canvi climàtic. ENFOCC promociona les energies renovables basades en fonts endògenes, vetllant per la minimització de la petjada de carboni de la zona. Per la seva banda, Municipis en Transició dona suport a la resiliència territorial, amb l’objectiu de crear un territori més autònom, sostenible i resistent als canvis i a les adversitats, aportant una manera diferent i innovadora d’afrontrar els reptes territorials.

Aquest ODS és important a escala global per poder tenir un sector industrial innovador i sostenible. Per nosaltres, com a associació pel desenvolupament rural, aquest és un punt clau dels nostres objectius i de les nostres línies de treball. Tenir un teixit empresarial fort és vital pel nostre territori, però encara ho és més que aquest sigui responsable socialment i amb el planeta. També és molt important la reducció de les desigualtats, segueix-nos a les xarxes per descobrir què fem des d’ADRINOC per l’ODS 10!

One thought on “Tothom té la clau dels ODS: ADRINOC afavoreix la innovació per l’ODS 9

Comments are closed.