Torna la Setmana de la Pedra Seca!

Data Publicat a Noticias, Notícies
Setmana Pedra Seca 2021

La Setmana de la Pedra Seca tindrà lloc del 19 al 28 de novembre de 2021, coincidint amb el 3er aniversari de la declaració de la tècnica de la pedra seca com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat per part de la UNESCO. Per segon any consecutiu, tots els racons dels Països Catalans reivindicaran el patrimoni de la pedra seca, el seu ofici i la seva tècnica constructiva organitzant activitats a l’entorn de la pedra seca per posar-la en valor.

Per tal de commemorar el 3er aniversari de la declaració de la tècnica de la pedra seca com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat per part de la UNESCO el 28 de novembre de 2018, i després de l’èxit de la primera edició de la Setmana de la Pedra Seca -que va comptar amb prop d’una norantena d’activitats i més d’un centenar d’entitats i col·lectius participants-, ADRINOC, a través del projecte COL·LABORAxPAISATGE, impulsa novament la Setmana de la Pedra Seca en col·laboració amb nombroses entitats del territori. Una setmana per a l’organització i difusió d’activitats relacionades amb la pedra seca arreu dels Països Catalans amb l’objectiu de visibilitzar i posar en valor no només aquest patrimoni sinó especialment l’important teixit d’entitats, col·lectius i persones voluntàries en què se sustenta el coneixement, la divulgació i el manteniment de la pedra seca a casa nostra.

Per participar en la Setmana de la Pedra Seca, cal organitzar una activitat relacionada amb la pedra seca entre el 19 i el 28 de novembre de 2021 i omplir el formulari a www.collaboraxpaisatge.cat/participar-2021 per tal d’inscriure l’activitat a l’agenda en línia. Poden ser activitats de tot tipus, per a totes les edats i per a tots els públics: jornades divulgatives, xerrades, sortides i visites guiades, tallers, accions de voluntariat, exposicions, concursos,… Hi poden participar tot tipus d’entitats, tant públiques com privades, col·lectius i persones voluntàries vinculades al manteniment i difusió del patrimoni i/o l’ofici de la pedra seca arreu dels Països Catalans. Les activitats proposades es podran consultar en una agenda en línia així com en un mapa d’ubicacions a www.collaboraxpaisatge.cat/setmana-de-la-pedra-seca/

Podeu seguir la Setmana de la Pedra Seca a les xarxes socials (Facebook i Instagram @SetmanadelaPedraSeca, Twitter @SetmPedraSeca), mitjançant el hashtag #SetmanadelaPedraSeca i a la web www.collaboraxpaisatge.cat.

Setmana Pedra Seca