Tallers de participació territorial de l’Agenda Rural de Catalunya

Data Publicat a Notícies
agenda rural catalana

Des de l’Associació de grups Leader de Catalunya (ARCA), juntament amb l’Associació Catalana de Municipis (ACM), l’Associació de Micropobles de Catalunya i el Consell Assessor de Desenvolupament Sostenible (CADS) s’està impulsant la redacció de l’Agenda Rural de Catalunya, un full de ruta per al futur del món rural català per tal de promoure el seu desenvolupament territorial, socioeconòmic i ambiental, incorporant els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), i que es traslladarà a la Comissió Interdepartamental sobre el Despoblament Rural liderada per la Direcció General de Desenvolupament Rural.

La Comissió Interdepartamental sobre el Despoblament Rural, coordinada per l’actual Secretaria d’Agenda Rural, va encarregar l’elaboració de l’Agenda Rural de Catalunya per tal que, mitjançant un espai de debat, s’analitzin els reptes del món rural i s’identifiquin actuacions que abastin els diferents àmbits de treball. Amb una Agenda Rural de Catalunya compartida amb els actors implicats en el desenvolupament rural i sostenible es pretén incidir en la priorització de polítiques i accions per a la ruralitat en el marc del nou període de programació Europea, de la Política Agrària Comuna i de Desenvolupament Rural 2021-2027 i les polítiques de Desenvolupament Econòmic i Local.

Per aquest motiu és clau que el procés participatiu de l’Agenda sigui exitós. Per això necessitem que la participació en els debats territorials dels principals agents públics i privats de les zones rurals sigui al màxim d’àmplia possible.

Podeu consultar tota la informació a la web de l’Agenda Rural de Catalunya (www.agendaruralcat.cat) o en aquest enllaç:

https://www.desenvolupamentrural.cat/actualitat/noticies/sobren-les-inscripcions-als-tallers-territorials-de-lagenda-rural-de-catalunya

Us encoratgem a participar-hi i aportar la vostra visió com a entitat i territori, per tal que es tingui en compte en el conjunt de l’Agenda de Catalunya.