Sessió participativa oberta del projecte “Activitats eqüestres, una alternativa econòmica en les zones rurals”

Data Publicat a Notícies

Aquesta sessió tindrà lloc el proper dimarts 27 de setembre a la Vall d’en Bas.

Des de l’Associació per al Desenvolupament Rural Integral de la Zona Nord-Oriental de Catalunya (ADRINOC) s’està treballant en el projecte Activitats Eqüestres, una alternativa econòmica en les zones rurals, que té com a objectiu identificar, promoure i difondre les activitats eqüestres en les vessants turística, esportiva, social i terapèutica, per al foment del sector eqüestre com una activitat econòmica a potenciar en les zones rurals.

El projecte va iniciar-se la primavera del 2016 i actualment s’està treballant conjuntament amb el sector per tal de definir quines accions consideren que són necessàries per al seu impuls. El passat 13 de setembre, al centre cívic de Navata, es va realitzar la primera sessió participativa amb els agents del sector eqüestre i va ser tot un èxit, amb 26 participants. Durant la jornada es va posar sobre la taula la voluntat de millorar, ampliar i contrastar coneixements sobre el sector eqüestre, afavorir la intercooperació i el contacte dels diferents agents del sector i identificar necessitats i accions concretes per poder plantejar mesures per a la continuïtat del projecte. La sessió va ser molt dinàmica, ja que un cop presentat el projecte, els participants es van distribuir en grups de treball a partir dels quals es van treballar les vessants esportiva, social i turística del sector eqüestre. També en el debat es van posar de relleu algunes dificultats i problemàtiques del sector com ara la necessitat d’establir una Q de qualitat dels serveis eqüestres, la possibilitat de plantejar rutes eqüestres i complementar-les amb ofertes d’allotjament turístic, la millora del coneixement de la normativa de benestar animal i el passaprt equí i la necessitat de plantejar com fer front a l’intrusisme en el sector.

Arran d’això es vol seguir treballant i compartir les experiències amb els principals agents econòmics del territori. Per això us convidem a participar en la  2ª Sessió participativa del projecte. La col·laboració de tots els agents del territori ens ha de facilitar l’obertura de noves línies de treball del projecte. Aquesta sessió, amb una metodologia participativa igual que la primera, en taules de treball per grups (vessant educativa, vessant social i turisme eqüestre), tindrà lloc el proper dimarts 27 de setembre de 9.45 a 14 hores a Can Trona (La Vall d’en Bas).

Podeu descarregar-vos aquí el programa de la sessió. Programa jornada.

Us agrairíem que confirméssiu la vostra assistència a la jornada abans del dilluns 26 de setembre al correu info@adrinoc.cat o al telèfon 972 27 16 00 (a l’atenció de Bibiana Cuenca).