“Reptes i futur del desenvolupament econòmic local. I Simposi estatal d’agències de desenvolupament econòmic local”.

Data Publicat a General

Adri-noc present a “Reptes i futur del desenvolupament econòmic local. I Simposi estatal d’agències de desenvolupament econòmic local”.

El desenvolupament econòmic, com a àmbit de reflexió i com a pràctica dels governs i les comunitats locals, es troba en un moment de continuïtat i de canvi. Continuïtat pel que fa als grans principis de la intervenció: fomentar la creació de riquesa i l’ocupació per aconseguir una major qualitat de vida, avançant cap a la consecució de models territorials competitius i sostenibles. Canvi en relació a les estratègies i les formes d’organització i de gestió. La situació actual és, doncs, polièdrica, fruit d’una evolució en què s’acumulen experiències diverses que combinen, de manera diferent i amb resultats variables, la dinàmica econòmica global amb la capacitat d’acció dels agents locals.

En aquest sentit, l’aposta per la innovació sembla proporcionar la majoria d’alternatives d’èxit; determinats àmbits geogràfics mostren més resistència davant la crisi, i, sobretot, s’observa que les formes d’organització i gestió tenen un paper fonamental i creixent en el futur dels territoris.

uimp2_colorDavant d’aquesta situació, la Diputació de Barcelona impulsa un nou model d’intervenció territorial a través d’agències de desenvolupament econòmic local. Així mateix està integrada a la Xarxa d’Entitats per al Desenvolupament Local (REDEL) que constitueix un espai de treball en xarxa a nivell espanyol per a l’enfortiment i la millora contínua de les organitzacions.

En el marc del Consorci Universitat Internacional Menéndez Pelayo de Barcelona (CUIMPB – Centre Ernest Lluch), aquest simposi proposa reflexionar sobre el punt en què ens trobem després de 35 anys de polítiques de desenvolupament econòmic local a Espanya, i fer-ho en clau de futur tenint en compte les especificitats del nostre país, el seu mapa institucional i competencial i, molt especialment, la situació que pateixen actualment els nostres ens locals.

Per a més informació: http://www.diba.cat/documents/172547/6180f963-cc0b-4b36-91b2-1d284550f0df