Recta final a la definició de la nova Estratègia de Desenvolupament Local 2023-2027 d’ADRINOC

Data Publicat a General, Noticias

Un total de 41 persones vinculades al sector públic i privat han participat activament en el tercer taller per concretar les línies estratègiques pels propers 5 anys de l’àmbit d’actuació d’ADRINOC.

La jornada ha tingut lloc aquest dimecres 19 d’octubre, a Can Trona Centre de Cultura i Natural de la Vall d’en Vas, on s’ha posat a debat el resultat dels darrers tallers participatius que van iniciar-se el passat mes de setembre.

El procés i la dinamització dels tallers van a càrrec de BIM Consultors; consultoria especialitzada en la promoció econòmica, turística i desenvolupament territorial; de Minkadev; consultoria especialitzada en anàlisis de dades i creació de nous escenaris futurs i del facilitador i coach Oriol Armet.

L’objectiu principal d’aquesta sessió ha estat concretar les línies estratègiques que definiran els criteris a seguir pels ajuts Leader i els projectes de desenvolupament d’ADRINOC pel període 2023-2027.

Aquest darrer taller s’ha obert també a la ciutadania, empresaris, entitats i associacions del territori amb la voluntat de recollir la seva visió, preocupacions i inquietuds.

El treball participatiu s’ha dividit en 5 grans eixos temàtics:

  • El futur dels joves i no tant joves, centrat en el futur professional en el món rural.
  • El sector primari, centrat en la producció sostenible, la innovació i la comercialització de productes locals
  • La mitigació i adaptació al canvi climàtic vinculat a projectes d’eficiència energètica, mobilitat sostenible i la preservació i protecció dels espais naturals.
  • La qualitat de vida, salut i benestar incidint en el benestar de la població rural
  • L’economia i els sectors complementaris al món rural com el turisme, el comerç, els serveis i la indústria.

De cadascuna d’elles s’han previst diversos escenaris i tendències que ajudaran a concretar les prioritats de la destinació dels Ajuts Leader per a la convocatòria dels anys 2023-2027 al territori ADRINOC, amb un pressupost total de 3.607.397 euros, tal i com a destacat el gerent d’ADRINOC, Jordi Terrades.

Properament es fa el retorn a tots els participants i s’obrirà un període de recollida de suggeriments i altres possibles propostes.

Un cop estigui validada la nova Estratègia de Desenvolupament Local 2023-2027 es farà una presentació pública i es donaran a conèixer els resultats.