Recordatori: El dia 15 de gener finalitza el termini per presentar sol·licituds

Data Publicat a General

Fins a un 40% de subvenció per a la creació o millora d’activitats econòmiques

A partir del 5 de desembre i fins al 15 de gener de 2020 es poden presentar sol·licituds dins la cinquena convocatòria d’ajuts Leader per a realitzar inversions per a la creació, ampliació i/o millora de negocis.

Aquest 4 de desembre s’ha publicat la convocatòria d’ajuts Leader per aquesta anualitat, amb una dotació prevista per les empreses o persones emprenedores de l’àmbit territorial d’ADRINOC de 668.642€ que fomentaran una inversió aproximada d’uns 2M d’euros en el territori.

Es tracta d’uns ajuts destinats a diversificar i promoure l’economia en zones rurals que permeten obtenir fins a un 40% de subvenció a fons perdut per millorar o crear activitats econòmiques en els municipis integrats a ADRINOC. Aquests ajuts són convocats pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya i cofinançats amb fons europeus FEADER, que es promouen i gestionen a través de Grups d’Acció Local, com és el cas de l’Associació ADRINOC.

ADRINOC, amb seu a Olot i Figueres, dona suport i assessorament a totes aquelles empreses i persones emprenedores que es vulguin acollir al programa d’ajuts Leader per crear, millorar i/o ampliar els seus negocis ubicats en qualsevol dels 75 municipis rurals de les comarques de l’Alt Empordà, la Garrotxa, Osona, el Pla de l’Estany, la Selva i el Gironès adherits a l’entitat.

Des d’ADRINOC es fomentaran projectes d’inversió que creïn ocupació, que diversifiquin el teixit productes de l’àmbit territorial, que estiguin promoguts per joves i que minimitzin el canvi climàtic d’acord amb els objectius estratègics, recollits en l’Estratègia de Desenvolupament Local d’ADRINOC 2014-2020, elaborada el 2015 mitjançant un procés obert, participatiu i consensuat amb la ciutadania, les organitzacions i les entitats del territori.

Les persones que s’hi vulguin acollir ho podran fer fins el 15 de gener de 2020 i podran contactar amb l’equip tècnic d’ADRINOC per rebre assessorament personalitzat i informació més detallada dels ajuts Leader, a Olot (972271600), a Figueres (972503088) i a través de l’info@adrinoc.cat.

La propera sessió informativa tindrà lloc el dimecres 11 de desembre a les 10 hores a la Sala de Plens del Consell Comarcal de la Garrotxa (Av. Onze de setembre, 22, 17800 Olot)

Més informació a: https://adrinoc.cat/ca/ajuts-leader/convocatoria-leader-2019/