Quim Felip, vicepresident d’ADRINOC, ha entrat a formar part de la nova junta directiva d’ARCA

Data Publicat a Notícies

L’Associació d’Iniciatives Rurals de Catalunya (ARCA), que aplega tots els grups d’acció local Leader de Catalunya, va renovar la seva junta el passat dimecres 16 de març en el decurs de l’assemblea extraordinària de l’entitat. L’acte va comptar també amb la presència del director general de Desenvolupament Rural del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, el senyor Oriol Anson.

El principal objectiu d’aquesta entitat és ésser un ens de representació dels grups Leader catalans davant d’ens i d’institucions d’àmbit català, estatal i internacional, en col·laboració amb el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya. Les finalitats d’ARCA són promoure i fomentar actuacions i projectes que facilitin el desenvolupament integral de medi rural, millorar la consecució dels objectius dels grups Leader i del desenvolupament rural català en general, mitjançant una assistència tècnica en un marc de treball i de debat participat, i el foment de la cooperació interterritorial i transnacional entre grups Leader.

La nova Junta Directiva d’ARCA està constituïda per 8 membres, amb Miquel Rovira i Comas, de l’Associació Leader Ges Bisaura, al capdavant com a president, i com a vicepresidents primer i segon respectivament, Francesc Benet Ribé i Carles Luz Muñoz. Quim Felip, vicepresident d’ADRINOC, el grup Leader que opera en el nostre territori, ocupa el càrrec de vocal primer.

L’any 2016 marca la fi de la transició entre períodes de programació, amb els Grups d’Acció Local ja totalment operatius, i significa l’inici d’una nova etapa que originarà nous projectes i noves oportunitats per treballar pel desenvolupament rural. Cal destacar que Catalunya és una de les regions espanyoles, i europees, que més ràpidament ha constituït els nous grups, pel que aquest 2016 es comença a treballar de ple en el nou període PDR 2014-2020. Així doncs, ARCA remarca que pretén donar continuïtat a les accions iniciades l’últim trimestre de l’any 2015, l’aposta de l’entitat per a la comunicació com un dels principals eixos de treball, ja que permet visualitzar el destacat impacte que té el programa Leader al territori. D’altra banda, la cooperació és el següent punt a reforçar en aquest nou període, amb la voluntat de projectar cap a l’exterior les iniciatives catalanes i compartir idees amb altres regions europees, punt bàsic de la metodologia Leader. Finalment, es vol mantenir la participació de l’entitat en la continuïtat i la generació de projectes sobre el retorn de joves al medi rural, la promoció de l’eficiència energètica i l’adaptació al canvi climàtic, entre d’altres temàtiques d’interès dels grups catalans.

nova junta arca 2

nova junta arca1