Predissenyades les accions del projecte d’activitats eqüestres per a aquest 2017

Data Publicat a Notícies

Les activitats escollides pels centres eqüestres han estat la celebració del “Dia a cavall”, la realització de diferents trobades interdisciplinars entre centres d’equinoteràpia, el reconeixement dels camins aptes per a rutes a cavall i la realització de workshops entre empreses turístiques i centres eqüestres.

Els dies 3 i 4 d’abril, a Sant Gregori i Lladó, s’han portat a terme les tres primeres sessions de treball del projecte estratègic “Activitats eqüestres, una alternativa econòmica en zones rurals”, impulsat per ADRINOC, amb la finalitat de definir les accions a desenvolupar aquest 2017. Les següents sessions de treball estan previstes pel proper dilluns 29 de maig.

Després de realitzar una diagnosi del sector eqüestre el passat 2016, es van organitzar els centres eqüestres segons la vessant a què es dedicaven prioritàriament: esportiva, social-terapèutica i turística. D’aquesta manera es van poder ajustar les accions a fer aquest 2017 segons les seves necessitats. Així, pel que fa a la vessant esportiva, i amb l’objectiu de donar a conèixer el món de l’equitació, es va acordar la celebració del “Dia a cavall”, una sessió de portes obertes simultània als diferents centres eqüestres de la zona (i àrea d’influència). A la taula de treball de la vessant social-terapèutica es va apostar per l’intercanvi de coneixements, amb la planificació de diferents sessions de treball entre tots els professionals que poden intervenir en una teràpia amb cavalls. I, finalment, dues van ser les accions escollides en la taula de treball de la vessant turística: per una banda, fer un recull de camins per a poder determinar quins d’ells poden ser aptes pel pas dels cavalls; i per l’altra, organitzar diferents workshops territorials entre centres eqüestres i empreses turístiques.

A nivell global el projecte preveu durant el proper mes de maig realitzar un fam trip on es convidarà a diferents agents externs al sector, però que poden esdevenir estratègics, a visitar alguns centres eqüestres que actuaran d’altaveu del sector. A la vegada, també s’està treballant en un viatge d’intercanvi a un territori proper que desenvolupi bones pràctiques eqüestres en aquestes tres vessants per tal de poder intercanviar coneixements i experiències.

jornades treball activitats eqüestres