Obert el procés participatiu sobre l’Agenda Rural de Catalunya

Data Publicat a Notícies

El procés participatiu a l’entorn de l’Agenda Rural encara el tram final i estarà obert fins el dia 15 de febrer a través del portal Participa. Aquest és el darrer pas del procés participatiu engegat pel Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural mitjançant la Comissió redactora formada per l’Associació d’Iniciatives Rurals de Catalunya (ARCA), l’Associació Catalana de Municipis (ACM), l’Associació de Micropobles de Catalunya, i el Consell Assessor de Desenvolupament Sostenible (CADS).

Des del mes de febrer de 2021, partint de 6 tallers temàtics i 15 de territorialitzats, s’han recollit nombroses propostes que han donat com a resultat un document final amb 900 accions. Aquest és el document sobre el que ara es poden fer noves aportacions i esmenes a través del canal Participa.

Les accions proposades s’ordenen entorn a 7 grans reptes:

  • Persones, benestar i repte demogràfic
  • Transició ecològica
  • Territori connectat
  • Sistema agroalimentari
  • Gestió forestal
  • Innovació i dinamització social i econòmica
  • Governança

L’Agenda Rural de Catalunya busca identificar les necessitats de l’espai rural i garantir-ne les condicions de vida i de desenvolupament mitjançant la diversificació econòmica. L’Agenda és un element clau per a l’equilibri i la cohesió territorial del país.

Aquesta garantia li permetrà afrontar reptes de futur com són el repte demogràfic; la gestió territorial, actuant sobre el medi natural amb els objectius de la conservació i millora de la biodiversitat i la prevenció d’incendis, mitjançant les mesures de gestió forestal sostenible, elements clau per a la lluita i mitigació del canvi climàtic; fer front a la transició energètica, de manera ordenada, per a aconseguir una energia deslligada del carboni el 2050, i, especialment, establir un sistema de governança que permeti que, en el futur, es tingui en compte les necessitats de l’espai rural i la gent que hi viu en totes les polítiques del país.

Per a més informació: https://www.desenvolupamentrural.cat/actualitat/agenda-rural-catalunya

procés participatiu agenda rural