Obert el procés participatiu per decidir l’àmbit territorial Leader 2023-2027

Data Publicat a Notícies

La Secretaria d’Agenda Rural del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya ha obert el procés de participació per delimitar l’àmbit territorial Leader 2023-2027. Aquesta espai de consulta i participació estarà obert fins el dia 6 d’agost.

Mitjançant aquest procés participatiu es pretén informar la ciutadania de la proposta de delimitació de les zones geogràfiques on s’aplicarà les estratègies de desenvolupament local amb l’enfocament Leader a Catalunya dins del Pla Estratègic de la PAC 2023-2027, i rebre propostes que permetin completar-la i adaptar-la a les necessitats exposades per les persones participants, en la mesura de les possibilitats que ofereix el programa.

L’enfocament Leader consisteix a cedir la iniciativa de planificació a les comunitats locals de cada territori rural que, organitzades en Grups d’Acció Local, que són associacions o altres entitats com consorcis, sense ànim de lucre, públic-privades, de funcionament assembleari, elaboren i executen una estratègia de desenvolupament per aquest territori aprofitant els seus recursos.

La proposta s’orienta a organitzar el territori rural català de forma que es pugui obtenir els millors resultats dels programes amb metodologia Leader, afavorir la concentració dels beneficis del programa en els municipis de menys població i densitat, de pitjor comportament demogràfic, de més gran dependència de l’agricultura, i en l’ocupació, així com en aquells que es trobin més allunyats dels principals centres de serveis.

Tota la informació a http://agricultura.gencat.cat/ca/detalls/Noticia/210706_participa_consulta_nou_pdr

Accés a l’espai de consulta i participació: https://participa.gencat.cat/processes/Delimitacio-Leader