Novament obertes les inscripcions al Pràcticum Odisseu, que promou les pràctiques universitàries en empreses del món rural

Data Publicat a General, Notícies

El “Pràcticum ODISSEU” és una iniciativa impulsada per la Direcció General de Joventut i la Secretaria d’Universitats i Recerca, amb el suport de les entitats promotores del projecte, el Consorci GAL Alt Urgell-Cerdanya, l’Associació d’Iniciatives Rurals de Catalunya i la resta de grups Leader catalans.

El “Pràcticum ODISSEU” és una iniciativa que promou les pràctiques universitàries en empreses del món rural amb l’objectiu de fomentar l’arrelament del jovent al territori i frenar el despoblament dels municipis, sobretot de les àrees rurals del país, en les franges juvenils. Per fer-ho, posa en contacte el teixit empresarial del territori amb els joves estudiants perquè puguin obtenir la primera experiència professional al seu territori rural d’origen. 

En les dues edicions anteriors dels “Ajuts al Pràcticum ODISSEU”, un total de 55 joves han pogut realitzar les seves pràctiques en sectors i àmbits de treball tan diversos com el turisme, l’enginyeria industrial, la comunicació i l’economia. Enguany, el “Pràcticum” té previst oferir fins a un màxim de 45 ofertes de pràctiques universitàries remunerades.

A més dels joves interessats en fer pràctiques, el programa també es dirigeix al col·lectiu empresarial del món rural del país, que podrà cobrir la seva oferta de pràctiques gràcies als candidats del “Pràcticum Odisseu”. El disseny del programa permet que aquestes empreses tinguin accés a candidats amb formació superior. Un fet que, a la vegada, els ajuda a incrementar la seva competitivitat empresarial.

Els terminis per participar al “Pràcticum ODISSEU” 2018 són:

  • Si ets una empresa i estàs interessada en acollir un jove en pràctiques, pots publicar la teva oferta fins el dia 30 d’abril de 2018.
  • Si ets un estudiant interessat en realitzar les teves pràctiques universitàries en un entorn rural, pots presentar la teva candidatura fins el dia 15 de maig de 2018.

Per a més informació consulteu:

O poseu-vos en contacte amb l’equip tècnic del projecte al correu practicum@odisseujove.cat o bé trucant al 973.48.16.44.

Més informació del projecte a www.odisseujove.cat.