Jornada “Cooperar per un medi rural viu”

Data Publicat a Notícies

Aquesta jornada tindrà lloc el proper 15 de setembre al recinte de l’Escola Industrial de Barcelona i pretén posar de rellevància el valor de la cooperació entre territoris i donar a conèixer els resultats del projectes que s’estan realitzant al medi rural català. 

Davant els reptes que afronten els territoris rurals, la cooperació entres les entitats, empreses i persones que hi viuen és clau i imprescindible per a un desenvolupament harmoniós. Aquest és el missatge que es vol transmetre en la jornada “Cooperar per un medi rural viu” en la qual els diferents grups d’acció local catalans, entre ells ADRINOC, explicaran les seves línies de treball i els seus projectes de cooperació territorial, projectes amb els quals es pretén generar oportunitats diverses per al món rural.

Els projectes que es presentaran a la jornada tracten àmbits i temàtiques tan diferents com l’emprenedoria, la valorització dels productes agroalimentaris locals, la transició energètica i el canvi climàtic, la valorització del patrimoni natural i cultural, el retorn dels joves als territoris rurals, els espais de coworking, etc. Aquesta comptarà també amb un espai de networking per a propiciar possibles col·laboracions entre les entitats i els grups participants. Una jornada, per tant, amb un espai on dialogar, intercanviar i compartir idees i projectes.

ADRINOC presentarà el seu projecte estratègic “Activitats eqüestres, una alternativa econòmica en zones rurals”, projecte que pretén identificar, promoure i difondre les activitats eqüestres en les vessants turística, esportiva, social i terapèutica, per al foment del sector eqüestre com una activitat econòmica alternativa en les zones rurals. I a última hora del matí, el gerent del grup, el senyor Jordi Terrades, explicarà el projecte de cooperació “Col·laboraxpaisatge, construccions de pedra seca”, projecte que pretén posar en valor el patrimoni paisatgístic de l’arquitectura tradicional de pedra seca com a element predominant i identitari de bona part dels paisatges rurals de Catalunya i d’altres àmbits propers al Mediterrani.

L’aforament a la jornada és limitat, per aquest motiu es prega inscripció prèvia a: comunicacio@arca-dr.cat / 973 48 17 52.

Podeu consultar aquí el programa de la jornada: PROGRAMA