Odisseu

EL PROJECTE

odisseu 1

“ODISSEU” és una iniciativa que acompanya els i les joves interessades en conèixer millor les oportunitats que hi ha als entorns rurals per a desenvolupar-hi el seu projecte professional, siguin originaris d’aquestes zones rurals o d’altres. A través de diferents activitats, es fomenta l’emprenedoria i es millora l’ocupabilitat d’aquest col·lectiu, es connecta les empreses de les àrees rurals i el talent jove, s’aprofundeix en la coordinació i el treball en xarxa de les administracions públiques, empreses, centres educatius i universitats pel retorn del talent jove a territoris rurals.

 

OBJECTIUS

L’objectiu general del projecte és incentivar el retorn de joves cap al medi rural a partir de facilitar la seva inserció laboral i promoure l’arrelament dels i les joves amb el seu territori rural d’origen.

I els objectius específics són:

odisseu 3

  • Donar a conèixer les oportunitats professionals i els serveis de les zones rurals per a la construcció del projecte de vida en aquests territoris.
  • Facilitar la inserció laboral i social de joves en aquestes comarques, connectant-los amb el seu teixit empresarial i amb els recursos de promoció econòmica i de desenvolupament local.
  • Contribuir a millorar el coneixement sobre el món rural actual i promoure una oferta amb condicions de vida atractiva i de qualitat per a la població jove.
  • Sensibilitzar al teixit empresarial sobre el valor afegit que suposa ‘el talent’ dels joves per a les seves empreses i reforçar nexes empresa-universitat.
  •  

PÚBLIC OBJECTIU

“ODISSEU” és un projecte que pretén arribar a joves qualificats/des d’origen rural i urbà, i a les empreses i emprenedors/res dels territoris rurals.

 

RECURSOS GENERATS

Alguns dels recursos que ha generat “ODISSEU” són:

odisseu 2

 

Per a més informació del projecte podeu descarregar-vos aquí la fitxa-resum on trobareu tota la informació sobre les accions realitzades i els seus resultats: FITXA