El Projecte BM-Rural ofereix incentius per reduir l’emissió de CO2

Data Publicat a Notícies

fons-carboniS’obre el termini per substituir les calderes que funcionen amb combustibles fòssils per calderes de biomassa.

El Projecte BM-Rural, promogut per l’Associació Leader Ripollès Ges Bisaura juntament amb 5 grups Leader més, entre ells ADRINOC, i el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, és un dels 49 projectes de tot l’Estat seleccionat dins de la convocatòria de Projectes Clima 2016 del Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient.

Els Projectes Clima, promoguts a través del Fons de Carboni per una Economia Sostenible, estan concebuts per a marcar un camí de transformació del sistema productiu de l’Estat cap a un model baix en carboni. El Fons de Carboni per una Economia Sostenible, pertanyent al MAGRAMA, és un instrument de finançament climàtic que es concep amb l’objectiu de reorientar l’activitat econòmica cap a models baixos en carboni al mateix temps que es contribueix al compliment dels objectius internacionals assumits per Espanya en matèria de reducció d’emissions de gasos d’efecte hivernacle.

Fins el proper 25 d’abril, les empreses i particulars del territori ADRINOC interessats en substituir la seva caldera de gasoil o gas natural per una caldera que funcioni amb biomassa, podran acollir-se al Projecte BM-Rural. Així, des del projecte BM-Rural es vol estimular la instal·lació de calderes de biomassa al territori, tant en el sector públic com en el sector privat. És per això que aquesta iniciativa implicarà que qualsevol particular o empresa, privada o pública, d’aquests territoris rurals que vulgui instal·lar una caldera de biomassa percebi 9,70 euros per tona de carboni que hagi deixat d’emetre.

A més, la participació en aquest projecte comporta el compromís, per part dels ens coordinadors, de fer un seguiment gratuït dels consums de biomassa fins el 31 de desembre de 2020 i una verificació anual de les emissions de la caldera de biomassa, aconseguint així un major control de l’emissió de gasos a l’atmosfera.

En el Projecte BM-Rural d’enguany hi participen un total de 266 municipis de 16 comarques de Catalunya. Gràcies a la posada en marxa d’aquest pla, els experts estimen que a Catalunya l’any 2020 s’haurà reduït l’emissió de CO2 en 42.651,50 tones, reducció que suposarà una repercussió econòmica positiva de 302.826,36 euros.

Per inscriure’s al Projecte BM-Rural cal posar-se en contacte amb el grup Leader ADRINOC (info@adrinoc.cat o 972 27 16 00 / 972 50 30 88 (ext.191)) per poder rebre informació dels passos a seguir.

Informació del projecte a la Garrotxa aquí.

One thought on “El Projecte BM-Rural ofereix incentius per reduir l’emissió de CO2

Comments are closed.