El Dia a Cavall 2018 amplia a tot Catalunya la jornada de portes obertes

Data Publicat a Notícies

20 centres eqüestres obriran de manera voluntària i gratuïta les seves instal·lacions el proper diumenge 16 de setembre al matí

Amb l’objectiu d’apropar el món del cavall a la població general, la segona edició del Dia a Cavall ha anat mes enllà del territori Adrinoc, i compta amb la participació de centres eqüestres del Vallès i el Pallars, per exemple. La idea és descobrir un tastet del que amaga el món de cavalls i ponis: pràctica física, foment de l’autoestima, millora de la concentració, creació de vincles afectius i augment de la confiança en un mateix i en un ésser animal.

La jornada té una estructura semblant a tots els centres, si bé adaptant-se a les peculiaritats de cada un. Començant a les 10.00h amb passejades i activitats amb ponis i cavalls i realització de tallers diversos per a descobrir una mica més aquest món hípic, I a partir de les 13.30h, demostracions eqüestres. A més, podreu participar en un sorteig de material eqüestre gentilesa de la Federació Catalana d’hípica, Equipassio.com,, Central Hípica i Janni Western.

Destaquem en aquesta edició que més centres no exclusivament esportius s’han adherit a la jornada per poder descobrir aspectes menys coneguts de l’equitació com l’equinoteràpia, la doma natural, l’etologia, l’anatomia i moviment del cavall, educació emocional, i molt més. Tots els centres participants al 2n Dia a Cavall compleixen una sèrie de requisits que els converteixen en ideals per tal que petits i grans gaudiu de l’equitació amb total seguretat.

Tota la informació de la jornada es pot trobar a www.diaacavall.cat on cada centre explica les seves activitats i podeu consultar també les diferents demostracions exhibicions de horseball, salt d’obstacles, doma clàssica, doma natural, carrusels, etc), i què cal fer per reservar l’activitat.

Recordem que en la primera edició més de 800 persones van participar en alguna de les activitats, majoritàriament famílies amb nens que feien el seu primer contacte amb el món hípic.

El Dia a Cavall és una de les accions pioneres del projecte Activitats Eqüestres, una alternativa econòmica en zones rurals. Aquest projecte és impulsat i liderat des d’ADRINOC, l’Associació per al Desenvolupament Rural Integral de la zona Nord-Oriental de Catalunya, i està subvencionat pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya en el marc dels ajuts per al desenvolupament de projectes de cooperació dels grups d’acció local de Catalunya LEADER i cofinançada pel Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER).

Més informació: www.diaacavall.cat