COL·LABORAxPAISATGE estrena web i publica les conclusions de les Jornades transfrontereres de la pedra seca

Data Publicat a Notícies

La nova web del projecte COL·LABORAxPAISATGE (www.collaboraxpaisatge.cat) recull tots els recursos generats amb el projecte i conté un apartat d’enllaços a diferents eines d’interès per al sector de la pedra seca.

Amb prop de 150 assistents, les Jornades transfrontereres de la pedra seca van servir per constatar l’existència a casa nostra d’un sector de la pedra seca consolidat, dinàmic i transversal, així com la seva potencialitat com a motor de desenvolupament. Des de la recuperació de l’antic ofici de marger a la seva reinterpretació i aplicació a noves construccions, des de la viticultura a nous models de comercialització turística, des de creació d’espais d’interpretació o itineraris a la gestió de grans espais naturals, entre d’altres exemples, la pedra seca constitueix una oportunitat per als territoris rurals gràcies a la seva capacitat de generar un dinamisme econòmic i ocupacional.

Des d’ADRINOC i el Parc Natural Regional del Pirineu Català, prenem nota d’aquestes consideracions i seguirem treballant per acompanyar i donar suport a aquelles entitats i agents que treballen per la posada en valor i el manteniment de la pedra seca a casa nostra, i el seu paisatge com a mitjà per a fomentar el desenvolupament rural amb la col·laboració de la societat civil.

Us animem a consultar el document final de les conclusions a la web del projecte: http://www.collaboraxpaisatge.cat/col·laboraxpaisatge-publica-les-conclusions-de-les-jornades-transfrontereres-de-la-pedra-seca/