Una delegació del grup Leader polonès Kraina Nocy i Dni visita ADRINOC

Data Publicat a Notícies

ADRINOC ha rebut la visita d’una delegació del grup Leader polonès Kraina Nocy i Dni encapçalada pel seu president el senyor Jozef Podluzny i el senyor Jaroslaw Budka, vicepresident, juntament amb la gerent del grup, la senyora Kamila Pawlak, i la directora de projectes de cooperació, la senyora Justyna Figiel.

El grup Kraina Nocy i Dni està situat a la regió de Wielkopolska, la Gran Polònia. La regió de Wielkopolska té una extensió similar a la de Catalunya i una població al voltant dels tres milions i mig d’habitants. Aquesta similitud entre ambdós territoris va propiciar un primer viatge d’intercanvi al 2015, que va tenir continuïtat l’estiu passat quan una delegació d’ADRINOC va visitar la regió coincidint amb dos esdeveniments molt importants a la zona, el Festival Diocesà de la Collita “Wojewódzko”,  i el Festival de Sabors, a Liskow, al districte de Kalisz, un festival que mostra la riquesa de l’economia d’aquesta zona a través dels seus agricultors amb les seves respectives collites.

La visita del grup polonès es va iniciar el diumenge passat a la tarda on el grup va aprofitar l’estada per visitar la Fira agrícola i ramadera Firagri de Figueres i mantenir reunions amb Empordà Turisme. El dilluns 13 de març van visitar la Garrotxa i es van reunir amb els gerents de Turisme Garrotxa i l’Associació d’Hostelatge de la Garrotxa. També van visitar el Consorci SIGMA i INNOVACC, l’Associació Catalana d’Innovació del Sector Carni Porcí. Així mateix, el grup polonès també ha pogut conèixer de més a prop experiències d’èxit com ara la marca de garantia Producte de l’Empordà i la xarxa de sender d’Itinerànnia.

Aquest viatge ha servit per concretar, doncs, temàtiques de col·laboració que es van establir fruit de la visita que ADRINOC va realitzar al grup Leader polonès l’estiu passat. En aquesta visita es va acordar iniciar vies de col·laboració entre ambdós territoris, a través de projectes vinculats a la promoció dels productes locals, la promoció turística, la cultura popular i la gestió dels recursos naturals. Ara s’han de concretar aquests vincles amb projectes concrets. En paral·lel, també es preveu poder facilitar a les empreses la possibilitat d’aconseguir partners tecnològics o per a la exportació.

polonia foto institucionalpolonia signatura acords