L’Avenc de Tavertet, empresa Leader, premi de Turisme Responsable en la categoria d’allotjament gran

Data Publicat a General

avenc1El passat divendres 4 d’octubre es van lliurar els guardons dels I Premis de Turisme Responsable de Catalunya, un reconeixement creat en el marc del Congrés Turisme Responsable en Destinacions per distingir aquelles iniciatives turístiques que beneficien la comunitat local i el medi ambient. Asha Miró i Benedetta Tagliabue van presentar l’acte de lliurament de premis.

En la categoria de millor allotjament petit, va guanyar Casa Leonardo, un hotel rural ubicat a Senterada, al Pallars Jussà. El premi a l’allotjament gran va ser per a l’Avenc de Tavertet, un projecte familiar que ha recuperat una masia gòtica i que treballa en equip amb la població local.

L’Avenc de Tavertet és un dels projectes que l’any passat va rebre l’ajut Leader gestionat per ADRINOC. Per a més informació de l’allotjament podeu visitar la seva web www.avenc.com.

Altres reconeixements

La iniciativa que va guanyar en la categoria de millor contribució a l’economia local va ser El cinquè llac, una travessa circular per a senderistes que transcorre pel Pallars i l’Alta Ribagorça. El premi al millor proveïdor de turisme accessible i inclusiu va ser per a InOut Hostel, un alberg situat a Collserola amb una plantilla formada en un 90% per persones amb alguna discapacitat.

Els altres guardonats de la nit van ser: Tarannà Club de Viatges (millor proveïdor d’excursions responsables), Associació Open House Barcelona (millor gestió del patrimoni cultural a través del turisme), Món Natura Delte de l’Ebre, de la Fundació Catalunya-la Pedrera (millor gestió del patrimoni natural a través del turisme) i Creative Tourisme Network (millor iniciativa en el turisme responsable).