Jornada formativa “La importància de la pedra com a recurs natural”

Data Publicat a Notícies

La jornada tindrà lloc aquest dijous 18 de maig a Castelldans (Les Garrigues) i està organitzada per l’Associació Leader Ponent en col·laboració amb el Consell Comarcal de les Garrigues.

Amb aquesta jornada es posarà de relleu la importància dels elements de pedra com a recursos de desenvolupament turístic i econòmic dels àmbits rurals. Alhora es donarà una visió del gran paper de la pedra en el món de la construcció i dels diversos oficis que han estat vinculats amb aquest element al llarg del temps.

La ponència del senyor Roger Costa, tècnic de la Direcció General de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Cultural del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, permetrà donar a coneixer l’estat actual en què es troba la declaració de la tècnica de la pedra seca com a patrimoni de la humanitat, i tot seguit, el gerent d’ADRINOC, el senyor Jordi Terrades, presentarà una nova aplicació (app) per a catalogar i difondre les diverses construccions de pedra seca que encara conserva el nostre país.

Aquesta jornada s’emmarca en el projecte de cooperació liderat per ADRINOC “Col·labora x paisatge, desenvolupament rural a través del paisatge i la col·laboració ciutadana (construccions de pedra seca)” que té com a objectiu la divulgació, el manteniment i la catalogació de les diferents construccions de pedra seca (barraques, murs, etc.) i el seu paisatge com a mitjà per a fomentar el desenvolupament rural amb la col·laboració dels ciutadans i la societat civil.

Des d’ADRINOC us animem a participar-hi! Podeu descarregar-vos el programa complet de la jornada clicant aquí.

Pedra_Seca_180517_petit2