Informació general de les Jornades transfrontereres de pedra seca 2018

 

La seu de les Jornades transfrontereres: el Convent dels Caputxins

El Convent dels Caputxins de Figueres és un antic convent caputxí catalogat com a Bé cultural d’interès local. Recentment restaurat, l’auditori ocupa l’antiga capella de l’edifici i té un aforament per 205 espectadors. Dividit en quatre plantes i destinat a usos culturals i formatius, el conjunt destaca especialment per la seva cripta-assecador caputxina, una dels dos únics exemples d’aquesta tipologia conservats a Catalunya juntament amb la del Museu d’Història de Girona.

 

L’assistència a les jornades és gratuïta, prèvia inscripció obligatòria al següent formulari. Els esmorzars i berenars, a càrrec també de la organització, tindran lloc al mateix emplaçament del Convent dels Caputxins. Per a participar a la sortida-dinar de divendres 28 i al dinar de dissabte 29, cal que reserveu plaça mitjançant el mateix formulari. Aquestes dues darreres activitats són de pagament.

 

Com arribar: tren, cotxe, avió i autobús

Figueres compta amb dues estacions de tren, una d’Alta Velocitat [Figueres-Vilafant] i una altra de Rodalies i Mitja Distància [Figueres].
Al següent enllaç hi podeu consultar els horaris de tots els trens del territori nacional.

Dues línies arriben també a Figueres des de l’Estat Francès [Perpinyà i Cervera]. Podeu consultar-ne els horaris aquí.

 

Per venir en cotxe, ho podeu fer mitjançant l’autopista AP7 (Barcelona-La Jonquera i Perpinyà-La Jonquera), sortida 4-Figueres i sortida 3-Figueres Nord, o bé Nacional II (Barcelona-França).

Els voltants del Convent dels Caputxins compten amb àmplies zones d’aparcament gratuït. Igualment, Figueres compta amb nombrosos aparcaments de pagament; podeu consultar-ne el mapa aquí.

 

Pel que fa a l’avió, tres aeroports permeten apropar-se a Figueres des de diferents destinacions, tot i que caldrà en tots els casos accedir a un segon transport per desplaçar-se des de l’aeroport fins a la ciutat. Són els aeroports de Girona – Costa Brava, Barcelona – El Prat i Perpinyà.

 

 

Per arribar a Figueres en autobús, operen diverses companyies des de diferents origens. Podeu consultar els horaris de les principals companyies als següents enllaços: Sarfa, Teisa, Barcelona Bus, David i Manel, Sagalés.

Des de l’Estat Francès, podeu consultar els horaris i destinacions aquí (Via La Jonquera).

 

 

 Jornades de pedra seca 2018     Programa    Ponents    Informació general    Inscripció