Jornada tècnica activitats eqüestres

El passat 27 d’octubre va tenir lloc la jornada tècnica del projecte “Activitats eqüestres, una alternativa econòmica en zones rurals” 

inauguracio jornada tecnica

Aquesta jornada arriba després d’uns mesos intensos de treball amb diferents agents del territori vinculats al món eqüestre. Aquest treball intern amb els agents ha servit per conèixer la seva opinió, les necessitats del sector i quines perspectives de futur es presenten. En total han participat en el projecte més de 40 empreses i entitats de diferents vessants relacionades amb el sector eqüestre: vessant esportiva, turística i terapèutica.

La jornada ha servit, primer de tot, per presentar els resultats tant de la diagnosi genèrica a nivell català del sector equí, com de la diagnosi territorial de l’àmbit d’ADRINOC i la seva àrea d’influència. Podeu consultar aquesta informació clicant aquí:  PRIMERS RESULTATS

Posteriorment a la presentació de resultats, es van presentar experiències de bones pràctiques d’altres territoris en els tres àmbits que s’han anat desenvolupant durant el projecte: esport, turisme i salut. Podeu consultar també aquí les ponències de la jornada:

  • Sra. Elisa Moya, El model eqüestre a França i els seus impactes al medi rural. PONÈNCIA
  • Sres. Katrin Kopperschmidt i Inés Fernández, La certificació internacional Eagala en teràpies assistides amb cavalls. Exemple de bones pràctiques a Alemanya. PONÈNCIA
  • Sra. Cati Martí, El model de turisme eqüestre a Menorca. PONÈNCIAvisita cavall de mar

Finalment, a la tarda, es va realitzar la visita de les instal·lacions del Centre eqüestre Cavall de Mar per conèixer de primera mà la seva experiència innovadora en activitats eqüestres, tant esportives, turístiques com terapèutiques.

Esperem que la jornada fos enriquidora!