Amer exposarà els resultats obtinguts de l’estudi dels mercats de la zona del Ter-Brugent

Data Publicat a Notícies

El proper 7 de febrer a les 10:30h a la Plaça de la Vila d’Amer tindrà lloc la inauguració de l’exposició “Mercats del Ter-Brugent” i la Cúpula de GUSTUM.

L’exposició “Mercats del Ter-Brugent” presenta els continguts elaborats pel grup de recerca Arquitectura i Territori de la Universitat de Girona, conjuntament amb els Instituts d’Amer i Anglès, i amb la col·laboració de l’Associació per al Desenvolupament Rural Integral de la Zona Nord-Oriental de Catalunya (ADRINOC), del Consell Social de la Universitat de Girona i dels ajuntaments de Sant Feliu de Pallerols, les Planes d’Hostoles, Amer, la Cellera de Ter, Anglès i Bonmatí. L’objectiu de l’estudi és valoritzar i visualitzar els mercats i el comerç local per fomentar el consum responsable i sostenible, donant valor al producte agroalimentari produït al territori rural i vinculant-lo amb el paisatge, l’economia, la cultura i les tradicions del territori del Ter-Brugent. Entre els resultats de l’estudi destaquen les estratègies proposades per desenvolupar i potenciar els mercats així com la promoció i a comercialització del producte agroalimentari local, al voltant de sinergies entre sectors diferents del territori com el turisme, la gastronomia i el món associatiu dels veïns, venedors i productors, elements claus per aconseguir un desenvolupament integrat del territori.

mercat_amer foto

La inauguració de l’exposició “Mercats del Ter-Brugent “comptarà amb la trobada de diferents instituts i alcaldes per explicar els resultats dels estudis realitzats sobre els mercats locals i el comerç de proximitat abordats amb diferents perspectives, des de la visió territorial, urbana, històrica, social i econòmica. El dia de la inauguració, al bell mig de la plaça d’Amer, hi haurà instal·lada també la Cúpula de GUSTUM, dirigida a escoles i instituts on s’hi projectaran diferents càpsules informatives sobre els productes agroalimentaris de proximitat.

L’exposició, que romandrà a Amer del 7 al 10 de febrer, il·lustra el rol dels mercats setmanals i com aquests poden ser valoritzats i ser més atractius pels paradistes i compradors mantenint i creant nous llocs de treball i contribuint a crear un sistema més resilient i equilibrat dels espais rurals. L’objectiu principal és potenciar els mercats setmanals de Sant Feliu de Pallerols, les Planes d’Hostoles, Amer, la Cellera de Ter, Anglès i Bonmatí per promoure una relació d’identitat entre les persones i el món rural amb seus productes i paisatge.