Bona valoració del fam trip d’ADRINOC per a conèixer la realitat del sector eqüestre

Data Publicat a Notícies

CH_Garrotxa12 participants de diferents administracions descobreixen la vessant esportiva i turística de les activitats eqüestres.

Una de les accions del Projecte d’Activitats Eqüestres impulsat des d’ADRINOC és l’organització d’una jornada de treball a diferents centres eqüestres especialitzats en els àmbits: esportiu, social-terapèutic i turístic. Membres de diferents administracions (de l’Alt Empordà, la Garrotxa, el Gironès, Osona i la Selva): tècnics d’esports, d’educació, de turisme, caps d’oficina del DARP, la regidora d’esports d’Olot i el tinent alcalde de Cassà van visitar el Centre Hípic Garrotxa (com a representant de la vessant esportiva) i el Centre Eqüestre Can Comas (com a representant de la turística). Per finals d’octubre es visitarà  un centre social terapèutic.

Eduard Golet, gerent del Centre Hípic Garrotxa, va explicar les característiques dels centres eqüestres esportius agafant com a exemple la seva pròpia empresa, els beneficis de la pràctica de l’equitació i la seva vessant més educativa i els valors que es transmeten com ara el compromís, l’esforç o la dedicació. Els participants van poder gaudir de tres demostracions: salt d’obstacles, doma clàssica i horseball (bàsquet a cavall) disciplina on Catalunya és un referent mundial.

Al Centre Eqüestre Can Comas es va explicar el model de turisme eqüestre i el poni club. Els assistents van gaudir d’un passejada a cavall (alguns per primera vegada) mentre el seu gerent Josep Comas descobria tan l’entorn de les Gavarres com les necessitats turístiques del sector i l’augment de la demanda entre públic familiar.demostracio_horseball

Aquesta és una de les accions d’ aquest 2017 dins el projecte d’Activitats Eqüestres que també ha organitzat un viatge d’intercanvi a França per a conèixer experiències semblants o el Dia a Cavall, la jornada de portes obertes celebrat el passat 16 de setembre on finalment van participar 854 persones; d’aquestes, més de 400 van muntar a cavall o poni i 312 van participar als tallers.

El projecte Activitats Eqüestres, una alternativa econòmica en zones rurals és impulsat i liderat des d’ADRINOC, l’Associació per al Desenvolupament Rural Integral de la zona Nord-Oriental de Catalunya, i està subvencionat pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya en el marc dels ajuts per al desenvolupament de projectes de cooperació dels grups d’acció local de Catalunya LEADER i cofinançada pel Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER).