Bona participació a la primera edició del Dia a Cavall

Data Publicat a Notícies

Els 18 centres eqüestres participants han acollit a més de 700 persones entre passejades i tallers

Trec_NaturaACavallLa meteorologia es va sumar a que aquesta primera edició del Dia a cavall acabés amb números més que positius. La jornada va començar a les 10 del matí on els participants, grans i petits, podien fer un passeig en poni o cavall. Mentrestant, en alguns centres es podien dur a terme també tallers: pintar ferradures i així endur-se un record o fer-ne en fang, taller de trenatge de cua i crin, identificar les parts d’un poni a través de fitxes, graffitis a cavall, gimcana per aconseguir un premi final, tot amb l’objectiu tal de descobrir una miqueta més aquest món hípic.

A les 12.30 cada centre va oferir una demostració del què ofereix: carrusels, horseball (bàsquet a cavall), salt d’obstacles, agility, poni games, doma clàssica, etc. D’aquesta manera, s’ensenyava a què es pot arribar en el món eqüestre amb dedicació. Comentar que molts dels centres han assolit ja resultats, aconseguir nous usuaris!

El Dia a Cavall, iniciativa pionera a Catalunya, vol seguir el camí de països com França o Alemanya en què la jornada de portes obertes als centres eqüestres s’ha convertit en una festa nacional. Destacar que enguany ha comptat amb divuit centres: Club Hípic Equus Empordà, Albons; CE Can Comas, Cassà de la Selva; Centre Eqüestre ABS, Forallac; Overland Peratallada, Forallac; Club Hípic Omega, Fornells de la Selva; Centre d’Equinoteràpia Marginera de la Bosa, La Vall de Bianya; CE La Vall, La Vall d’en Bas; CE Cavall de Mar, Llagostera; CE Alt Empordà, Llampaies; Centre Hípic Garrotxa, Olot; Palamós Horse Can Rigau, Palamós; Poniclub Girona, Sant Gregori; CAVA, Sant Martí Vell; Club Hípic Natura a Cavall, Santa Coloma de Farners; Ponis de la Garrotxa, Santa Pau; Hípica Iriscar, Seva; Equip Vidreres, Vidreres i Hípica Mas Batlló, Vilallonga de Ter.

                                                                                             Les xifres:

Participants_CavallMar728 assistents que han dut a terme gairebé 400 passeigs i 200 persones han participat també en algun dels tallers. El perfil dels assistents van ser famílies amb nens que tenien la seva primera aproximació en el món hípic.

La web www.diaacavall.cat va comptar amb més de 4.000 visites i 18.500 pàgines vistes, fet que demostra que l’event va provocar interès entre la població. Tot fa pensar doncs, que el 2018 comptarem amb la segona edició del Dia a Cavall.

El Dia a Cavall és una de les accions pioneres del projecte Activitats Eqüestres, una alternativa econòmica en zones rurals. Aquest projecte és impulsat i liderat des d’ADRINOC, l’Associació per al Desenvolupament Rural Integral de la zona Nord-Oriental de Catalunya, i està subvencionat pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya en el marc dels ajuts per al desenvolupament de projectes de cooperació dels grups d’acció local de Catalunya LEADER i cofinançada pel Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER).