ADRINOC segueix promovent la RSE

Data Publicat a Notícies

pattADRINOC, en la seva estratègia de prioritzar empreses compromeses amb el territori, va establir com uns dels criteris de selecció de projectes, entre d’altres, la Responsabilitat Social Empresarial (RSE), entesa des de l’òptica de la gestió econòmica, social i ambiental.

La RSE, en un context com l’actual marcat per unes condicions dels mercats cada cop més globalitzats, es presenta com una via per assegurar la supervivència i competitivitat de les organitzacions. Es tracta d’una oportunitat per a les empreses i persones emprenedores que volen apostar per l’ètica, la transparència, els valors socials i la sostenibilitat. Aquestes organitzacions, a través d’una millor gestió, poden augmentar la seva competitivitat i maximitzar els seus impactes positius en tots els àmbits.

És per aquest motiu que des d’ADRINOC hem organitzat la jornada formativa “Introducció a la Responsabilitat Social Empresarial”. Aquesta jornadaque tindrà lloc el proper dimecres 22 de novembre, està adreçada a persones emprenedores i empreses del territori, té com a objectiu avançar en el coneixement dels conceptes clau per a la integració de la RSE en la gestió de les organitzacions per tal de fer-les més competitives. Al matí es portarà a terme al Centre de Formació Integrat Ferran Sunyer i Balaguer de Figueres, i es repetirà a la tarda a la Sala Mediterrània (Centre Cívic) de Sant Gregori. Podeu consultar aquí els dos programes: RSE FIGUERES, RSE SANT GREGORI.

En paral·lel a aquesta jornada, arreu del territori català s’estan portant a terme diferents accions de sensibilització sobre RSE. A la Garrotxa, també el proper dimarts 21 de novembre tindrà lloc la sessió formativa Informe de sostenibilitat per a principiants, que es durà a terme a les 12 hores a la sala d’actes de DinàmiG (C/ Bisbe Lorenzana, 15 d’Olot).  Aquesta jornada, organitzada per DinàmiG i prevista en el marc de la “Setmana de l’emprenedoria” té com a objectiu conèixer l’elaboració de la memòria de sostenibilitat per part d’empreses i emprenedors, i fer que aquests tinguin les eines necessàries per a la seva redacció. La memòria de sostenibilitat permet recollir totes les actuacions que realitza l’empresa per a la millora contínua d’aquesta en els tres àmbits de la seva gestió; àmbit econòmic, ambiental i social, la qual cosa també li permet tenir uns indicadors comparables i avaluables. Podeu consultar el programa de la Setmana de l’Emprenedoria aquí: PROGRAMA.

Destacar també la realització de la Setmana de la Responsabilitat Social, organitzada per Ingeniería Social i l’Associació +Responsables, que tindrà lloc del 14 al 18 de novembre d’enguany. Aquesta és una iniciativa que neix l’any 2010, en ple període de recessió i contra tot pronòstic, però que any rere any ha anat creixent en participació tant empresarial com de l’administració pública, la qual cosa demostra clarament que la societat demana canvis. Tant les empreses com les administracions han de sumar-se i liderar aquest canvi cap al desenvolupament sostenible.

1000x500

Els objectius de la Setmana de la Responsabilitat Social són: promoure la gestió ètica i el desenvolupament sostenible de tot el teixit empresarial, l’administració i el tercer sector, arribant fins a la ciutadania; posar en valor a les empreses, que es regeixen pels paràmetres de la responsabilitat social i el desenvolupament sostenible; fomentar l’intercanvi d’experiències en l’àmbit de la RSC; i facilitar les eines per implementar la RSC. Aquesta jornada és una oportunitat per a totes les organitzacions que vulguin posar en valor davant tota la societat les seves activitats relatives a la responsabilitat social i el desenvolupament sostenible en l’àmbit econòmic, social i ambiental.

Us animem a participar-hi! Trobareu tota la informació a http://setmanarsc.org/