ADRINOC i l’Ajuntament de Sant Miquel de Fluvià visiten el Monasterio de San Miguel de Aralar, a Navarra

Data Publicat a Notícies

L’intercanvi d’experiències és una de les actuacions del projecte estratègic Camins de Sant Miquel, patrimoni, natura i cultura i ha tingut lloc els passats dies 28 i 29 de juny al municipi de Uharte Arakil, a la comarca de Sakana.

Aquesta jornada tècnica tenia com a objectiu visitar el Monasterio de San Miguel de Aralar (Uharte-Arakil, Navarra) per tal de conèixer com promocionen el seu patrimoni vinculat a la figura de Sant Miquel i les vinculacions que tenen amb les entitats de desenvolupament local de zona, el GAL Cederna Garalur i la Agencia de Desarrollo de Sakana.

El projecte Camins de Sant Miquel, patrimoni, natura i cultura s’emmarca en un projecte de cooperació transnacional més ampli, el projecte “Sites Saint Michel en Europe”.

Amb aquest projecte, que té com a objectiu reconquerir la marca “Itinerari cultural europeu Camins de Sant Miquel” concedit en el seu moment pel Consell d’Europa, es pretén aconseguir un nou producte turístic, cultural, innovador i sostenible que serveixi com a atractiu desestacionalitzador de l’oferta actual existent. Aquest distintiu permetria associar tots els espais patrimonials vinculats a la figura de Sant Miquel i els seus òrgans de gestió sota un mateix paraigua, i crear un projecte comú de dinamització territorial, afavorint que aquests espais millorin la seva imatge turística i la seva visió europea.

Així, amb aquest projecte es pretén donar valor a aquests edificis i promoure itineraris europeus entre els diferents espais. Amb això els espais aconseguiran millorar la seva imatge i aconseguir ser un pol d’atracció turística de la zona, fomentant un turisme estable i durador, conscient i respectuós del patrimoni i del territori.