ADRINOC i l’Ajuntament de Sant Miquel de Fluvià s’uneixen al projecte de cooperació europea Sites Saint Michel en Europe

Data Publicat a Notícies

La signatura de l’acord de cooperació per a la participació en el projecte va tenir lloc aquest passat divendres a Lyon, al Conseil Régional Auvergne-Rhône Alpes.

L’objectiu del projecte Sites Saint Michel en Europe és associar diferents espais patrimonials i monestirs dedicats a la figura de Sant Miquel que hi ha a Europa.

La idea és realitzar diferents accions en relació a les següents línies de treball:

  • Posada en valor del patrimoni: creació d’itineraris que uneixin aquests espais.
  • Promoció de l’economia turística dels territoris.
  • Consolidació d’una identitat europea d’aquests espais.

El projecte Sites Saint Michel en Europe es gestiona a través dels grups Leader dels territoris participants. El grup Leader coordinador del projecte és el GAL francès GAL du VELAY, a la regió Auvergne-Rhône Alpes, que representa el Rocher Saint Michel d’Aiguilhe. Els altres grups Leader participants són el GAL francès Terres Romanes en Pays Catalan, a la regió d’Occitània i que representa l’abadia de Sant Miquel de Cuixà, el GAL italià Escartons e Valli Valdesi a la regió del Piemont, representant de la Sacra di San Michele, i el grup Leader català ADRINOC, amb la presència del monestir de Sant Miquel de Fluvià al seu territori.

Aquesta col·laboració internacional permetrà unir les forces de diferents territoris per donar a conèixer uns espais patrimonials emblemàtics i crear una xarxa europea al voltant d’aquests espais.

L’associació “Réseau Européen des Sites et Chemins dédiés à St. Michel”, entitat que aglutina diferents espais de Sant Miquel, i en la qual també es vol participar des del projecte, té com a objectiu paral·lel al projecte reconquerir la marca “Itinerari cultural europeu” concedit en el seu moment pel Consell d’Europa. Aquest distintiu permetria associar aquests edificis i els seus òrgans de gestió sota un mateix paraigua, i crear un projecte comú de dinamització territorial, afavorint que aquests espais millorin la seva imatge turística i la seva visió europea.

Així doncs, tal i com comentava l’alcalde de l’Aiguilhe, el senyor Michel Roussel, a la roda de premsa de presentació del projecte: “Aquest projecte barreja allò espiritual amb allò cultural, amb la finalitat turística de dinamitzar petits territoris rurals amb monuments emblemàtics”.