ADRINOC és un dels grups d’acció local que ha rebut més sol·licituds de la convocatòria d’ajuts Leader 2021

Data Publicat a Notícies

El passat 30 de novembre va finalitzar el termini per a la presentació de sol·licituds d’ajut al programa Leader de la convocatòria 2021. Aquests ajuts, finançats pel Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural i el Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER), estan adreçats principalment a micro, petites i mitjanes empreses i permeten obtenir fins a un màxim d’un 40% de subvenció a fons perdut d’inversions per a la creació, millora i/o ampliació de negocis. Els ajuts Leader són gestionats al nostre territori pel grup d’acció local ADRINOC, que engloba 75 municipis de les comarques de l’Alt Empordà, la Garrotxa, el Gironès, la Selva i el Pla de l’Estany. Enguany, la partida pressupostària d’ADRINOC per donar suport a aquests projectes és de 668.642€.

L’objectiu principal d’aquests ajuts és fomentar la realització d’inversions que generin activitat econòmica en les zones rurals, la creació i/o manteniment de llocs de treball, principalment de joves. Estan adreçats fonamentalment a actuacions per a la millora dels processos de transformació i comercialització dels productes agroalimentaris, la creació i desenvolupament de microempreses i pimes, el foment d’activitats turístiques, i la conservació i millora del patrimoni rural.

ADRINOC fa un balanç molt positiu d’aquesta convocatòria ja que s’han rebut un total de 43 sol·licituds d’ajut (14 a l’ Alt Empordà, 23 a la Garrotxa, 2 a Osona, 2 a La Selva, 1 al Gironès i 1 al Pla de l’Estany) amb projectes d’inversió que superen els 5 milions d’euros, molt per sobre de les expectatives previstes inicialment. Això demostra, doncs, que malgrat la situació de covid19 hi ha dinamisme empresarial i que les empreses i emprenedors del territori s’animen a tirar endavant nous projectes.