ADRINOC col·labora amb el camp de treball “Viu la natura al Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa”

Data Publicat a General

Aquest camp de treball està organitzat per l’Agrupació Naturalista i Ecologista de la Garrotxa i es portarà a terme durant el mes de juliol al paratge del Bosc de Tosca.

El camp de treball “Viu la natura al Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa” està adreçat a joves de 14 a 17 anys que vulguin viure una experiència en el món rural, tot combinant l’estada en una masia amb activitats relacionades amb la fauna, la flora i la restauració del patrimoni cultural, concretament les parets seques del camí públic d’Olot al Corb, al paratge del Bosc de Tosca.

El Bosc de Tosca és un mosaic de conreus i bosquines, un paisatge garrotxí on bosc i pedra creen un paradigma de l’equilibri entre conservació i desenvolupament. Les activitats de restauració de paret seca vora dels itineraris pedestres d’aquesta zona estan promogudes pel Parc Natural de la Zonva Volcànica de la Garrotxa des de fa una colla d’anys ja que es tracta d’un espai d’elevat valor patrimonial i d’un interès paisatgístic d’una gran importància.

Així doncs, la possibilitat de dur a terme un camp de treball per a joves en aquesta zona ha de servir per revaloritzar aquest patrimoni, però a la vegada per donar a conèixer l’ofici de paretsecaire, una feina que actualment no és gens coneguda. Aquest és també un dels objectius del projecte Col·laboraxpaisatge, construccions de pedra seca, projecte de cooperació que coordina ADRINOC i que pretén posar en valor les construccions de pedra seca i el seu paisatge com a mitjà per a fomentar el desenvolupament rural.

Anima’t i participa al campus. Descarrega’t el cartell aquí.

Més informació a https://anegarrotxa.wordpress.com/2018/05/09/camp-de-treball-per-a-joves-de-14-a-17-anys/

Inscripcions al telèfon: 699 59 79 43