S’atorguen 226.000€ en ajuts del  “Tiquet Rural” al territori ADRINOC

10 emprenedors/es s’han beneficiat d’aquests ajuts econòmics per a la creació i/o relleu de microempreses no agràries. Partint de l’èxit d’aquesta primera convocatòria, properament se n’obrirà una segona.

Aquest 2024 el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació ha publicat la primera convocatòria del “Tiquet Rural”. Uns ajuts destinats a fomentar la creació de noves microempreses als territoris rurals, així com el traspàs de negocis ja en funcionament. Aquest ajut es tradueix en un recolzament econòmic que pot arribar als 35.000€ per projecte. Amb aquesta nova eina es busca fomentar la creació de nous projectes al món rural i incentivar el relleu en aquelles empreses que es troben en una situació de traspàs.

Els encarregats de gestionar aquests ajuts han estat els 11 Grups d’Acció Local LEADER de Catalunya entre els quals hi ha ADRINOC. Cadascun d’ells s’ha encarregat de recollir i gestionar les sol·licituds del seu territori. En el cas d’ADRINOC s’han rebut un total de 12 sol·licituds, 10 de les quals han acabat obtenint l’ajut. La quantitat total atorgada al conjunt dels 10 beneficiaris ha estat de 226.000€.   

Propera convocatòria

Després de l’èxit d’aquesta primera convocatòria, el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació ha decidit continuar amb la iniciativa i obrir una segona convocatòria. Malgrat a dia d’avui encara no hi ha data concreta, està previst que sigui en els propers mesos. 

Recordem que el “Tiquet Rural” consisteix en un import fixe destinat a cobrir les despeses mínimes i l’actiu circulant requerit a una empresa per a la seva posada en funcionament o traspàs d’activitat. Un recolzament econòmic que pot arribar als 35.000 € i que no està vinculat a la realització de cap inversió.

Hi poden accedir totes aquelles persones interessades en crear una nova microempresa o  bé que n’adquireixin una en traspàs; així com també persones jurídiques i cooperatives no agràries interessades en impulsar un nou negoci o agafar el relleu d’una empresa ja en funcionament. Els sol·licitants d’aquest ajut es comprometen a mantenir l’activitat empresarial durant un mínim de cinc anys, a comptar des del pagament de l’ajut.

El  “Tiquet Rural” és incompatible amb qualsevol altre ajut destinat a la creació d’empreses, però compatible amb les convocatòries d’ajuts LEADER vinculades a projectes d’inversió.

Més informació a: https://www.adrinoc.cat/tiquet-rural/