Memòries ADRINOC

Joan Espona Agustín?President d’ADRI-NOC
Joan Espona Agustín President d’ADRINOC

L’Associació per al Desenvolupament Rural Integral de la Zona Nord-Oriental de Catalunya (ADRINOC) és una entitat sense ànim de lucre creada per gestionar l’aplicació de la metodologia Leader en el seu àmbit territorial, que compta amb la representació dels principals agents públics i privats del territori.

La seva  principal tasca és la gestió dels ajuts Leader, integrats en el Programa del Programa de Desenvolupament Rural de Catalunya (PDR). Aquests ajuts, cofinançats per la Generalitat de Catalunya i la Unió Europea, tenen la finalitat de fomentar la diversificació de les economies rurals i incentivar el teixit econòmic d’aquestes zones.

Així, una de les funcions principals és la de fer progressar projectes empresarials o professionals que tinguin com a base una gestió responsable, així com la de generar oportunitats de futur per a les persones del territori per tal d’aconseguir un nivell de desenvolupament econòmic, d’ocupació i de benestar sostenible.

L’any 2015 ha estat un any de canvi per ADRINOC, ja que ha estat l’any en què s’ha tancat el PDR 2007-2013 i s’ha obert el nou PDR 2014-2020. Al juliol d’aquest any ADRINOC ha estat seleccionada com un dels 11 grups d’acció local que aplicaran el desenvolupament local participatiu Leader als territoris rurals en el període de programació PDR.Cat 2020. Això ha significat un creixement de l’entitat, tant a nivell de municipis implicats com a nivell de representació social, i per tant, també un any de plantejament d’estratègies i noves actuacions.

Així doncs, actualment ADRINOC actua a 75 municipis de les comarques de la Garrotxa (tota la comarca), l’Alt Empordà (39 municipis), Osona (6 municipis), la Selva (5 municipis), el Gironès (3 municipis) i el Pla de l’Estany (1 municipi).

A part dels ajuts Leader, ADRINOC treballa en diferents projectes de cooperació per tal de dinamitzar el teixit productiu dels municipis rurals. La cooperació Leader aporta un valor afegit als territoris rurals perquè suposa una entesa entre diferents grups i agents per marcar un camí o objectiu compartit: la realització d’un projecte on tothom pot guanyar i on tothom aprèn.

Així, en aquesta memòria podreu trobar un resum de les actuacions que ADRINOC  ha portat a terme al llarg del 2015 tant a nivell d’ajuts Leader com de projectes de cooperació. Us animem a consultar-la!

 

Memoria ADRINOC 2015