Jornada tècnica “L’observació del cel fosc, una oportunitat pel turisme”

Data Publicat a Notícies

Aquesta tindrà lloc el proper dimarts 27 de juny al Centre Cultural La Cometa de Montagut i és una de les accions del projecte de cooperació Leader natura, desenvolupament i espais naturals en el qual participa ADRINOC.

La il·luminació artificial nocturna ha contribuït a millorar la qualitat de vida dels ciutadans, però ha anat acompanyada d’efectes negatius sobre l’equilibri del medi ambient nocturn i una pèrdua de visió i apreciació del cel nocturn. Per altra banda, la preservació del cel nocturn com a paisatge natural permet estructurar propostes turístiques que permeten complementar l’oferta adreçada a diferents segments turístics: turisme de natura, actiu, familiar, gastronòmic, etc.

Així doncs, la jornada pretén donar a conèixer com l’observació del cel fosc pot ser una bona oportunitat com a recurs turístic d’un territori. En aquesta jornada es presentaran diferents experiències d’èxit tant del sector públic com del sector privat que tenen en comú la posada en valor de l’observació del cel nocturn. També es presentaran els actuals recursos del territori d’ADRINOC en relació a la valorització del cel nocturn.

La jornada és gratuïta però cal inscriure’s prèviament a través de la Fundació d’Estudis Superiors d’Olot: Tel.: 972 262 128

http://fes.olot.cat/que-fem/cursos/lobservacio-del-cel-fosc-una-oportunitat-pel-turisme-jornada-patt/

 

Podeu descarregar-vos el programa aquí: PROGRAMA.