Projectes de cooperació

La cooperació Leader aporta un valor afegit als territoris rurals perquè suposa una entesa entre diferents grups i agents per marcar un camí o objectiu compartit: la realització d’un projecte on tothom pot guanyar i on tothom aprèn.

Els projectes de cooperació en els quals participa ADRINOC són els següents:

Com a coordinador:

pedra secaCOL·LABORA X PAISATGE, construccions de pedra seca

Aquest projecte vol posar en valor el patrimoni paisatgístic de l’arquitectura tradicional de pedra seca com a element predominant i identitari de bona part dels paisatges rurals de Catalunya i d’altres àmbits propers al Mediterrani.

 

Com a soci:

GUSTUMGustum

Gustum és un projecte de cooperació interterritorial impulsat conjuntament amb altres Grups d’Acció Local de Catalunya que té com a objectiu fomentar el desenvolupament rural a través de la promoció i la comercialització del producte agroalimentari local i de la sinergia amb altres sectors del territori com el turisme, la gastronomia i el petit comerç.

 

OdisseuODISSEU

Per tal de donar resposta al fenomen de la migració juvenil rural-urbana i aportar possibles solucions va sorgir la iniciativa d’idear un programa d’intervenció, el projecte ODISSEU, per incentivar i facilitar el retorn dels joves cap al medi rural, a partir de facilitar la seva inserció laboral i promoure el seu compromís social amb el territori rural.

 

Cowocat RuralCOWOCAT_RURAL

El projecte COWOCAT_RURAL pretén promoure l’emprenedoria a les zones rurals de Catalunya fomentant els valors del coworking i del teletreball entre professionals i emprenedors de diferents disciplines que tenen com a eix del seu treball les TIC. El projecte també dóna la possibilitat que potencials coworkers del territori no hagin de marxar a treballar fora del seu territori o que hagin de marxar el menys temps possible.

 
ENFOCC (ENERGIA, FOREST I CANVI CLIMÀTIC)ENFOCC

Aquest projecte pretén impulsar la sostenibilitat, un model de desenvolupament basat en una estratègia de foment de l’estalvi i eficiència energètica i en la promoció de les energies renovables basades en fonts endògenes, especialment la biomassa.

 
logo leader natura

LEADER NATURA

El projecte Leader Natura 2016 és una iniciativa Leader que sorgeix amb l’objectiu d’incentivar el desenvolupament socioeconòmic dels espais naturals protegits i les seves zones d’influència, tot fent-lo compatible amb la protecció i conservació de l’entorn. Així el projecte pretén que els Parcs naturals siguin concebuts pels seus habitants com una oportunitat de desenvolupament econòmic i de millora de la qualitat de vida.