ADRINOC ha rebut 40 sol·licituds d’ajut Leader en la seva segona convocatòria del 2016

Data Publicat a Notícies

logo_leader_rgb_El passat 19 de gener va finalitzar el termini per a la presentació de sol·licituds d’ajut del programa Leader en la seva segona convocatòria del 2016. L’objectiu d’aquests ajuts és la diversificació i promoció de l’economia en zones rurals; és per aquest motiu que estan adreçats a emprenedors, microempreses i PIMES  que facin inversions per a la creació, millora o ampliació dels seus negocis.  Aquests ajuts són convocats pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya i cofinançats amb fons europeus FEADER i amb fons propis del mateix Departament, i permeten a les empreses obtenir fins a un 40% de subvenció. A Catalunya els ajuts es vehiculen i gestionen a través dels 11 Grups d’Acció Local reconeguts per la UE, com és el cas d’ADRINOC. Aquesta associació abasta un territori format per 75 municipis rurals de les comarques de l’Alt Empordà, la Garrotxa, Osona, el Pla de l’Estany, la Selva i el Gironès.

En aquesta segona convocatòria 2016, ADRINOC ha rebut 40 sol·licituds, amb projectes que sol·liciten un import total de subvenció de més de 1,8M€, que suposa una inversió privada de més 5,5M€. Els projectes d’inversió presentats es reparteixen de la següent manera arreu del territori ADRINOC: 20 s’ubiquen a la Garrotxa, 12 a l’Alt Empordà, 4 al Gironès, 2 a la Selva i 2 a Osona. La majoria de projectes provenen de micro i petites empreses, i majoritàriament dels sectors de turisme i oci, serveis, indústria i sector agroalimentari.

ADRINOC fa un balanç molt positiu d’aquesta convocatòria, ja que el nombre de sol·licituds se situa per sobre de les expectatives previstes inicialment, fet que demostra que ens trobem en un moment de dinamisme empresarial i que les empreses i emprenedors s’animen a tirar endavant nous projectes.

Enguany, la partida pressupostària d’ADRINOC per donar suport a aquests projectes és de 668.642,24€, xifra que no cobreix l’import sol·licitat per les empreses. Cal ara, doncs, revisar totes les sol·licituds, per comprovar que totes elles compleixen els requisits d’admissió, i posteriorment seleccionar les millors inversions en base als objectius estratègics d’ADRINOC concretats en els criteris de selecció de l’entitat, entre els quals tenen especial rellevància, la creació d’ocupació, l’emprenedoria juvenil, la mitigació del canvi climàtic i el foment de la innovació.